Laatste nieuws

Bas van de Goor Foundation en Thinc ahead werken samen om mensen met diabetes in beweging te brengen!

  |   Laatste nieuws

Thinc ahead verzorgt projectleiding Nationale Diabetes Challenge Festival 2019


Dinsdagmiddag in Den Haag hebben Bas van de Goor (directeur Bas van de Goor Foundation) en Niels Cannegieter (directeur Thinc ahead) officieel hun handtekening gezet onder het partnership voor 2019. De Bas van de Goor Foundation en Thinc ahead gaan een samenwerking aan waarbij laatstgenoemde de projectleiding van het Nationale Diabetes Challenge Festival voor 2019 verzorgt.


De Nationale Diabetes Challenge

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). De BvdGF zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Tijdens de NDC faciliteert de BvdGF professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein om samen mensen met diabetes in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen zij één keer per week in groepsverband en werken zij verder zelfstandig aan een gezondere leefstijl. In 20 weken bereiden ze zich voor op een afsluitende vierdaagse met het NDC Festival als finale. Sinds 2016 hebben al 10.000 mensen deelgenomen aan de NDC.

Bas van de Goor: “Na de succesvolle samenwerking met Thinc ahead in 2018 kijken we er naar uit om samen de volgende stap zetten in de organisatie van ons afsluitende festival.”


Festivallocatie: De Uithof in Den Haag

Elk jaar vindt het NDC Festival plaats op een unieke locatie. Na het Paleis Het Loo in Apeldoorn, Sportcentrum Papendal in Arnhem en het Olympisch Stadion in Amsterdam, wordt het festival in 2019 georganiseerd in de Uithof in Den Haag. Het belangrijkste doel is om de wandelaars een bijzondere afsluiting van hun challenge te bieden.


Niels Cannegieter: “De Nationale Diabetes Challenge en het Festival is voor veel deelnemers de bekroning van een prachtig avontuur. Veelal ingegeven door een lastige periode, waarbij diabetes impact heeft op het dagelijks leven. De Bas van de Goor Foundation zorgt met de organisatie van de NDC voor een blijvende impact op de levens van duizenden mensen. We zijn dan ook trots om samen met het team van de foundation aan deze nalatenschap te mogen bouwen. Het mooiste aan het partnership is wellicht het vertrouwen wat beide partijen naar elkaar hebben uitgesproken en de openheid waarmee de samenwerking wordt aangegaan. We hebben er zin in!”


Ontstaan van de samenwerking

De samenwerking kent zijn oorsprong tijdens het NDC Festival, afgelopen jaar in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Thinc ahead was bij het Festival betrokken om de afsluiting van de Nationale Sportweek te coördineren. “Als bureau willen we dagelijks impactvolle dingen doen. Het festival voldoet daar in alle opzichten aan. Verschil maken in het leven van anderen is wat we graag doen,” aldus Esther Ammerlaan (projectleider namens Thinc ahead). “In 2018 mochten we voor het eerst kennis maken met het team van de Bas van de Goor Foundation. Een enthousiaste groep mensen die heel hard werkt, maar vooral ook veel plezier maakt. Om samen met hen te werken aan het Festival, daar kijken we heel erg naar uit!”


Meer informatie over de Nationale Diabetes Challenge is te vinden op www.nationalediabeteschallenge.nl.


Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Lees meer

Terugblik: Eindhoven SportAwards

  |   Laatste nieuws

Maandag 11 februari was het zo ver. De stad Eindhoven bracht een eerbetoon aan haar sportkampioenen uit 2018. Als team Thinc ahead hebben wij de projectleiding verzorgd en in samenwerking met Eindhoven Sport de 2.0 versie van de Eindhoven SportAwards georganiseerd.


Er is dit jaar voor een nieuwe locatie gekozen, namelijk het Van der Valk Hotel Eindhoven. Omdat Eindhoven vele sportkampioenen kent vonden wij het belangrijk om al deze sporters te eren. Zowel de breedte- als topsport wordt is belangrijk voor de stad, vandaar het idee voor de 2.0 versie. We hebben deze avond alleen maar enthousiasme en blije sporters gezien en dat is waar we het uiteindelijk voor doen!


Om de stad er meer bij te betrekken kreeg het publiek zelf de mogelijkheid om kandidaten voor de titels Sporter, Sportploeg, -talent en -coach op te geven. Uit alle aanmeldingen zijn 8 kandidaten per categorie bepaald door de vakjury, bestaande uit: Annamarie Thomas (wereldkampioene schaatsen), Bob de Voogd (top-hockeyer), Tiny Sanders (o.a. oud directeur van PSV en Campina), Cathry Strijbosch (rolstoelhockeyster) en Niek Traa (breakdancer). Het publiek kreeg door middel van stemmen de kans om de 8 kandidaten  terug te brengen naar 3 genomineerden. Maar liefst 7.000 mensen stemden op hun favoriete kandidaat! De top 3 per categorie werd nogmaals beoordeeld door de vakjury, die uiteindelijk de winnaar aanwees.


Celine van Duijn sleepte de titel ‘Sporter van het jaar’ in de wacht. Zij leverde in 2018 een unieke prestatie door EK-goud te behalen met haar sprongen van de 10-metertoren. Naast Van Duijn vielen PSV (Sportploeg van het jaar), Mark van Bommel (Sportcoach van het jaar) en Ceyda Toprak (Sporttalent van het jaar) in de prijzen.


Daarnaast was er een belangrijke prijs voor de Sportvereniging van het jaar. Sportverenigingen die buitengewoon goed bezig zijn op maatschappelijk vlak ontvingen een geldprijs om hun activiteiten verder uit te breiden. De 24 sportverenigingen maakten kans op een cheque van €3.000, €2.000 of €1.000. Ook waren er twee aanmoedigingsprijzen van € 375,-. Eindhoven Atletiek werd gekozen tot Sportvereniging van het jaar, gevolgd door RKVV Brabantia (2) en PSV Handbal (3). De aanmoedigingsprijzen gingen naar Stichting Special Talents en de Eindhovense Schaakvereniging.


Naast het uitreiken van de SportAwards hebben ruim 400 kampioenen de Eindhovense Sportpenning in ontvangst mogen nemen uit handen van Wethouder Sport Stijn Steenbakkers. Bijna een verdrievoudiging ten opzichte van 2017. Tevens was er veel aandacht voor entertainment met optredens van BMX’ers Daniel Wedemeijer en Tom van den Boogaard en wereldkampioen hiphop: C-Fam.


Team Thinc ahead kijkt tevreden terug op de Eindhoven SportAwards en bedankt Eindhoven Sport en de Gemeente Eindhoven voor een hele fijne samenwerking.

Door: Lonneke Valk

Lees meer

Even voorstellen… Lonneke Valk

  |   Laatste nieuws

Lonneke Valk: “Ruim anderhalve maand zat er tussen het moment dat ik hoorde dat ik de nieuwe project- en eventmanager van Thinc ahead zou worden en de dag dat ik écht mocht gaan starten. Een periode die mij niet snel genoeg kon gaan. Vanaf het allereerste moment dat ik binnenstapte in SX wist ik: binnen dit team wil ik werken!


Met enorm veel passie voor sport en organiseren, heb ik mijn opleiding Sport, Marketing & Management aan de Fontys in Tilburg afgerond in 2014. Met vele gave stages en werkzaamheden binnen de sport- en evenementenwereld was het voor mij vrij duidelijk welke richting ik op wilde. Na een tijdje in Valencia gewoond te hebben, ben ik in 2016 als eventmanager aan de slag gegaan in Veenendaal. Na veel leuke en leerzame jaren, kwam eind 2018 voor mij een omslagpunt. Ik zocht meer uitdaging in mijn werk en wilde graag binnen een sterk team aan de slag.

Deze uitdaging en dit sterke team heb ik gevonden bij Niels, Esther en Manon! Ik kijk enorm uit om te gaan werken aan mooie, creatieve en impactvolle evenementen. Om samen met mijn team en onze klanten een topprestatie neer te zetten, dat is de reden waarom ik van dit werk houd.

Wat voor passies heb ik naast het organiseren? Ik ben een groot voetbalfan, hou van gezelligheid (ben een echte Brabantse, geboren en getogen in Tilburg) en ben veel te fanatiek als het om spelletjes gaat. Ik kijk er naar uit om nieuwe mensen te leren kennen en met elkaar te werken. Zien we elkaar snel voor een kop koffie?”

“We zijn erg blij dat we Lonneke in ons team mogen verwelkomen,” aldus Esther Ammerlaan. “In de eerste gesprekken met Lonneke viel haar passie voor ons vak, de sportwereld, maar vooral ook haar gevoel voor structuur en gedrevenheid op. De ideale mix die we graag aan ons team willen voegen. Het afgelopen jaar is Thinc ahead snel gegroeid. Een ingespeeld team, dat elke dag plezier maakt en de beste versie van zichzelf wil zijn, is graag wie we zijn. Lonneke heeft zelfs al voor haar start bij Thinc ahead ons in alles laten voelen dat ze prima in die selectie past!”


Op de foto (vlnr): Linda Voermans, Lonneke Valk, Esther Ammerlaan en Niels Cannegieter.

Lees meer