Emre Kalender

“Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Beeld zegt meer dan 1000 zinnen”

Favoriete sportmoment

Sommige momenten blijven je altijd bij. Zo zal ik het moment nooit vergeten dat Nederland zich wist te plaatsen voor de WK-Finale! Wie had dat gedacht? Nederland, een klein land met maar 17 miljoen inwoners, tóch meespelen met de grote jongens! Ongelofelijk!

Als ik een favoriet sportmoment moet kiezen, dan is dat zéker het moment waarop de scheidsrechter het laatste fluitsignaal heeft gegeven in de halve finale. Met een aantal vrienden keken we vol spanning toe, met dat ene fluitsignaal wisten we het zeker, we zitten in de finale! Wat een bijzonder moment om samen te vieren!

Favoriete evenement

Dit vind ik geen makkelijke, maar na lang wikken en wegen ben ik erover uit. Het is het WK-voetbal dat mijn hart sneller doet kloppen. Dit begint meestal een maand voorafgaand aan dit toernooi en gaat door tot de laatste wedstrijd. Dit is eigenlijk ook het enige evenement waar ik echt induik en mezelf in vastbijt. Ik weet precies wanneer welke wedstrijd is en heel even lijkt de rest dan niet te bestaan. Als die 90 minuten gaan lopen bestaat de wereld heel even alleen uit dat ene veld, met 22 goede voetballers, die spelen alsof het hun laatste wedstrijd ooit is. Kippenvel!

Toekomstdroom

Dromen zijn bedrog, of toch niet? Ik geloof wel in dromen, maar heb er zoveel dat ik ze heb samengevat in één overkoepelende droom. Mijn droom is om eenheid te creëren door middel van mijn filmkunsten. Denk hierbij aan documentaires, portretten en reportages. Hierbij komen mijn kennis en kwaliteiten ten aanzien van storytelling heel goed van pas. Daarnaast hoop en verwacht ik steeds grotere projecten te kunnen draaien op reclamegebied. Ik doe niks liever dan een verhaal vertellen met mijn camera. Een foto zegt immers meer dan 1000 woorden, een film zegt meer dan 1000 zinnen.