Lonneke Valk

“Whatever you decide to do, make sure it makes you happy!”

Favoriete sportmoment

Er zijn zo veel mooie momenten, maar ik kies toch voor een moment van mijn club. Mijn opa nam mij als 12-jarig meisje mee naar NAC en sindsdien ben ik niet meer weggegaan. Van hoogtijdagen met Europees voetbal, naar vechten tegen degradatie. Zo ook in seizoen 2013, tussen hoop en vrees voor play-offs. Uitgerekend tegen concurrent Roda JC speelde NAC zich veilig, in een wedstrijd die alles had. Boosheid, frustratie en ongeloof toen ze op 1-3 achterstand stonden. Euforie en ontlading toen ze de wedstrijd wisten om te draaien naar 5-3. Met als held de Messi van Breda, de 36-jarige Anthony Lurling. Een juichende opa die je in de armen valt, mooier wordt het niet!

Favoriete evenement

2019 was een aaneenschakeling van hoogtepunten voor mij; van het starten bij Thinc ahead tot alle gave evenementen en projecten. Maar het moment dat ik zeker wist dat ik de evenementenwereld in wilde, was voor mij bij de Zesdaagse van Rotterdam. Als stagiair vervulde ik in 2012 een rol als organisator van het randprogramma, met tal van activiteiten. Maar ik kreeg alle facetten van een dergelijk groot evenement mee en dacht: dit wil ik ook! Dit heb ik een aantal jaren mogen doen en heb het evenement uit zien groeien tot wat het nu is. Dan ben ik nog altijd trots dat ik daar aan mee heb mogen werken en mijn eigen doel heb bereikt om grote evenementen te organiseren. Vraag het mij volgend jaar rond deze tijd nog een keer en ik kan zeker meer toevoegen aan mijn favorietenlijstje.

Toekomstdroom

Mijn droom bestaat uit twee delen. Kijkend naar team Thinc ahead, dan is mijn ultieme droom om de Olympische Spelen te organiseren, van bid tot uitvoering. Alle sporten verenigen tot een uniek evenement. Of het Wereld Kampioenschap Voetbal, dat is als voetballiefhebber ook een diep gekoesterde wens. Maar daarnaast heb ik nog een persoonlijke droom, voor later. Maar het past wel in de lijn van werk als Eventmanager. Mijn droom is om ooit een B&B in Italiƫ op te zetten en de mensen daar volledig te ontzorgen. Eigenlijk wat je op een evenement ook doet, maar dan op een andere manier en onder de Italiaanse zon. Ik zeg: proost!