Eindhoven SportAwards – sportcafé editie

Het sportjaar 2020 liep anders dan we allemaal hadden gehoopt. Waar we normaal elk jaar de sportkampioenen in het zonnetje zetten en de bijzondere prestaties vierden, werd er dit jaar gekozen om de SportAwards op geheel nieuwe wijze te organiseren. In de vorm van een sportcafé editie, uitgezonden vanuit het Jan Louwers Stadion van FC Eindhoven. Het werd een avond waar we terugblikte op de Eindhovense sporthistorie en waar we droomde over de toekomst van sport!

In een speciaal gecreëerde talkshow setting werd er met diverse tafelgasten ingezoomd op de sport in Eindhoven. De avond werd gepresenteerd door Toine van Peperstraten en Maddy Janssen. Aan tafel schoven aan; wethouder Stijn Steenbakkers, Pieter van den Hoogenband en leden van de vakjury: Robert van der Horst, Tiny Sanders, Andrey Grekhov en Chrissie Schoonhoven.

Door de maatregelen omtrent het coronavirus kon sportend Eindhoven helaas niet live aanwezig zijn bij de SportAwards sportcafé editie. Daarnaast werd door ingang van de avondklok de uitzending eerder opgenomen. Maar in samenwerking met Studio040 zorgde we ervoor dat heel Eindhoven mee kon genieten van de uitgestelde (live) uitzending (en herhaling) op tv. Daarnaast bereikte we met de livestream op YouTube alleen al vijf keer meer mensen dan normaal in de zaal!

Naast verschillende tafelgesprekken over de geschiedenis en toekomst van de sport en het opkomende talent en verenigingsleven in Eindhoven werden er ook diverse awards uitgereikt. Dit waren de winnaars in de diverse categorieën: Irma van der Made won de Vrijwilliger Award, speelster van de PSV Vrouwen Joëlle Smits werd als winnares verkozen in de categorie Talent Award en Pieter van den Hoogenband ontving de allereerste Oeuvre Award! Daarnaast werden de vier beste sportinitiatieven bekend gemaakt aan de winnende verenigingen en commerciële sportaanbieders: Wijksportclub Woensel-West, Parkinson2Beat, Karpendonkse plas Parkrun en Step by Step!

Winnaars Pieter van den Hoogenband en Joëlle Smits


Een bijzonder jaar in alle opzichten. We zouden Thinc ahead niet zijn als we niet een nieuw concept voor de SportAwards ontwikkelde wat ondanks de coronamaatregelen altijd plaats kon vinden. We bedachten de sportcafé editie, met dezelfde ambitie maar met een andere insteek. We hebben bijzondere en vernieuwende contact bedacht, gecoördineerd en ontwikkeld. Waarbij we vooral het verhaal achter de sport(er), vrijwilliger en vereniging lieten zien. Als kers op de taart werd Oeuvre Award winnaar, Pieter van den Hoogenband, verrast door een bijzondere felicitatie van Jacco Verhaeren. Zo proberen we met elkaar, elk jaar, weer een vernieuwd en innovatief concept neer te zetten ongeacht de situatie.. 😉 Hopelijk volgend jaar, na een jaar met grote toernooien, weer live met honderden Eindhovense sportkampioenen bij elkaar! We zijn trots dat we samen met Eindhoven Sport weer een te gekke en nieuwe editie van de SportAwards hebben neergezet! Benieuwd geworden naar de Eindhoven SportAwards sportcafé editie?

Check hieronder de te gekke aftermovie!

Deel dit

Klant

Gemeente Eindhoven

Rol

Eindverantwoordelijk eventmanagement (waaronder showregie, floormanagement, catering en locatie)

Datum

25 januari 2021

Locatie

Jan Louwers Stadion

Ons jaar van oprichting

Producties in 2020

Procent toewijding

Te gekke vooruitdenkers