Metal Power Bavaria

In een jaar waarin niets vanzelfsprekend is en richtlijnen per dag veranderen, mochten wij weer een bijzonder evenement aan ons portfolio toevoegen. Swinkels Family Brewers (Bavaria), Team SOLID en de TU/e vroegen ons om een wereldprimeur aan te kondigen. En dat doen we natuurlijk graag!

Op donderdag 29 oktober was het zover. Swinkels Family Brewers, Team SOLID en de Technische Universiteit Eindhoven presenteerden ’s werelds eerste industriële ijzerverbrandingsinstallatie (de MP100). Een volledige CO2 vrije manier om ijzer te verbranden en het residu? Roestpoeder, wat weer omgezet kan worden in ijzerpoeder: volledig circulair! De testopstelling is een wereldprimeur. Niet eerder werd op deze schaal energie opgewekt, omgezet in stoom en worden met deze energie uiteindelijk 15.000.000 glazen Bavaria bier gebrouwen!

Door corona was het lang onzeker hoeveel mensen er bij elkaar mochten komen in één ruimte. Daarom bedacht Thinc ahead een online presentatie waarbij het niet uitmaakte of er 100, 30 of géén aanwezigen bij elkaar kwamen. Met Diederik Jekel als presentator – die de moeilijke materie begrijpelijk uit kon leggen – openden we niet onze deuren voor 100 top gasten (het oorspronkelijke doel), maar online voor een veelvoud daarvan. We creëerden een interactief (mee)praatprogramma, om drie kwartier een bijzondere TV show neer te zetten. Een programma waarbij recht werd gedaan aan alle facetten van de MP100, de unieke samenwerking tussen verschillende pioniers en een bijzonder consortium. Met als tafelgasten onder andere de CEO van SFB Peer Swinkels, hoogleraar aan de TU/e Philip de Goey, een TED talk van Maria van der Heijden (directeur MVO Nederland) én natuurlijk de trotse studenten van Team SOLID. 

De gehele liveshow – met enkel wat pers aanwezig op locatie – heeft uiteindelijk geresulteerd in 1.176 unieke kijkers. Een vertienvoudiging van de vooraf besproken doelstelling. Deze wereldprimeur, die op unieke wijze werd aangekondigd, leverde daarnaast ook veel media aandacht op van onder andere: NOS, Volkskrant, Algemeen Dagblad, vakbladen en internationale media.

Rol Thinc ahead

Als Thinc ahead waren we verantwoordelijk voor het programma, script, regie en organisatie. Ook was onze kersverse aanwinst Emre verantwoordelijk voor de videocontent (van drone- tot detailbeelden). Op deze manier konden wij een klein steentje bijdragen aan deze innovatie. En hopelijk resulteert de technologie, de ambitie van de studenten en toekomst van deze toepassing in nog meer CO2 vrij bier en energie. We zijn trots dat we mee mochten werken aan dit bijzondere project van één van onze vaste klanten.

Deel dit

Klant

Royal Swinkels Family Brewers

Rol

Concept- en contentontwikkeling, Organisator, Regisseur

Datum

Donderdag 29 oktober 2020

Locatie

Bavaria Brouwerij Lieshout

Ons jaar van oprichting

Producties in 2020

Procent toewijding

Te gekke vooruitdenkers