Create your legacy

Atletiekgala 2021

De Olympische en Paralympische Spelen zijn een jaar uitgesteld, maar in 2021 was het dan toch eindelijk zover. Waar de atletiekwereld normaal live samen komt bij het Atletiekgala, werd er dit jaar een digitale editie georganiseerd. Maddy Janssen, presentatrice van de avond, zorgde samen met de studiogasten, de gasten thuis en alle fans die via de livestream meekeken, voor een bijzondere en feestelijke terugblik op het sportjaar 2021.

Terwijl alle aanwezigen langzaam binnen druppelde zorgde zangeres Eva van der Donk voor de opwarming van het digitale ‘publiek’ en werd het Atletiekgala spectaculair geopend door Taiko drums, traditionele Japanse drum-instrument. We hebben met elkaar gekeken naar een mooie video terugblik van het atletiekjaar 2021 waarna vervolgens diverse tafelgasten aanschoven om terug te blikken op de Olympische en Paralympische Spelen. Als kers op de taart belde Esther Vergeer, Chef de Mission van de Paralympische spelen, in om haar ervaringen te delen. Fleur Jong en Marlène van Gansewinkel werden door Pieke de Zwart, algemeen directeur van de Atletiekunie, in het zonnetje gezet en ontvingen het Lidmaatschap van Verdienste.

2021 was ook een jaar waarin atleten afscheid namen van hun topsport carrière. Met een muzikale ode van zangeres Eva namen we afscheid van Marlou van Rhijn, Kenny van Weeghel, Ronald Hertog en Amy Siemons. Waarna zij aanvullend van Eric van der Burg, voorzitter van de Atletiekunie, het Lidmaatschap van Verdienste en Erelidmaatschap kregen overhandigd.

De avond werd afgesloten met de titel ‘Atleet van het Jaar 2021’. De strijd ging dit jaar tussen drie atleten die geweldige gepresteerd hebben: Femke Bol, Fleur Jong en Sifan Hassan. Vanuit de vakjury was Ellen van langen live aanwezig in de studio. De vakjury was unaniem in haar besluit: Sifan Hassan heeft met haar prestaties in 2021 geschiedenis geschreven en is Atleet van het Jaar 2021!

Het was een mooie avond waarbij we het fantastische maar gekke sportjaar 2021 hebben afgesloten. Hopelijk kunnen we in 2022 blijven sporten, mag er weer publiek aanwezig zijn bij de wedstrijden en kunnen we elkaar weer live ontmoeten tijdens het Atletiekgala.

Zin in een kop koffie op ons kantoor in Eindhoven?