Laatste nieuws

WK Archery verovert ’s-Hertogenbosch

  |   Laatste nieuws

De eerste week van het WK (Para) Handboogschieten zit erop. Het is tijd voor een tussenbalans!

Klik op de linkjes onder de foto’s voor meer info.


Zaterdag 1 juni werd het startschot gegeven voor hét sportevenement van 2019 op de Markt in ’s-Hertogenbosch: De Wereldkampioenschappen (Para) Handboogschieten. Met ruim 1.000 deelnemers, 120 verschillende nationaliteiten, ruim 70.000 pijlen en meer dan 22.000 hotelovernachtingen, is het evenement in alle opzichten het grootste sportevenement van Nederland in 2019.

Ruim drieënhalf jaar geleden startte het traject voor team Thinc ahead. Gezamenlijk met Team TOC uit Oss hebben wij meegedacht en -geschreven aan het bid, dat uiteindelijk geleid heeft tot de organisatie van dit prachtige evenement. Tijdens het evenement zijn wij verantwoordelijk voor communicatie en side-events. Dat het evenement meerwaarde heeft voor Nederland, Noord-Brabant en ’s-Hertogenbosch moge duidelijk zijn als je kijkt naar de media aandacht voor een aantal van “onze” projecten. We zijn trots op een actieve rol gespeeld te hebben op vele fronten, maar willen jullie tussentijds de volgende items alvast niet laten ontgaan:

NOS Journaal Zondag 2 juni – 20.00
BLOG Esther – Vrouwen in de sport
Brabants Dagblad – Opening WK Handboogschieten
Omroep Brabant – Sfeerverslag
Omroep Brabant – Hoe moeilijk is handboogschieten eigenlijk?
En natuurlijk de talloze side-events, waaronder het prachtige verhaal van onze “G5-dag”.

Scholen uit Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven vermaken zich tijdens WK Handboogschieten
Grote steden grijpen WK in Den Bosch aan om samen mee te doen aan uniek side-event
 
Donderdagochtend 6 juni om 10.00 uur arriveerde de eerste bussen bij het Zuiderpark in Den Bosch. De scholieren uit Eindhoven waren er al een uurtje eerder dan gepland. “De bus was er op tijd en we hadden zóveel zin om te komen!” vertelt een enthousiaste docent bij aankomst. Nog voor de bussen uit Rotterdam, Den Haag en Utrecht arriveren zitten de scholieren al op de tribune bij de kwalificaties van het WK Handboogschieten. Binnen het uur arriveren ook de andere schoolklassen. 
 
De ruim 120 kinderen worden ingedeeld in verschillende groepen. De ene groep begint met een clinic handboogschieten, de ander met hockey, voetbal of basketbal. Een complete schoolsportdag met als kers op de taart (of slagroom in de Bossche bol ?) een bezoek aan de wedstrijden van de wereldkampioenschappen (para) handboogschieten. Natuurlijk is ook Archy van de partij. De WK mascotte die alle deelnemertjes aanmoedigt en enthousiasmeert om lekker te sporten. 
 
Niet alleen de docenten zijn enthousiast, maar vooral de deelnemende kinderen. Overal klinkt veel (en luid) gelach, zijn de nodige zweetdruppels zichtbaar en is er naast onderlinge competitie vooral veel ruimte om samen te werken en te genieten. En dat allemaal in een heerlijk zonnetje.
 
Het is een unieke dag. Alle leerlingen zitten op speciale scholen voor kinderen met een gedrags- en/of psychiatrische problemen. Onderzoek wijst uit dat Handboogschieten een positieve bijdrage kan leveren aan kinderen/mensen met deze problematiek. Het is dan ook niet toevallig dat deze vier grote steden vanuit het programma “Kracht van Sportevenementen” (een netwerk van de 5 grootste gemeenten, provincies Noord-Brabant en Gelderland, NOC*NSF, NBTC en het ministerie van VWS) dit WK hebben uitgekozen om met elkaar extra tijd en aandacht te besteden aan deze doelgroep. Een unieke samenwerking, tijdens een uniek evenement! 
 
Het WK (Para) Handboogschieten is zoveel meer dan “slechts” een sportevenement.

Thinc ahead – create a legacy!

Lees meer

KOGA: De baanwielrenfiets die ons Olympisch succes moet gaan brengen

  |   Laatste nieuws

Woensdag 29 mei was het dan zover: De officiële perspresentatie van de KOGA Baanwielrenfiets die onze TeamNL helden moeten brengen naar Olympisch goud.


In de afgelopen twee jaar heeft een deskundig projectteam zich gericht op de ontwikkeling van de beste baanfiets ter wereld. Hierbij werd onder andere de expertise van de TU Delft gebruikt voor het optimaliseren van de perfecte geometrie. Minder gewicht, een stijver frame, een langere fiets voor een betere positie en verbeterde aerodynamica zijn de kernwaarden van de nieuwe fiets.


Voor Thinc ahead was het de aftrap van een nieuwe samenwerking met het exclusieve fietsenmerk. Samen met onze trouwe partner Create5 maakte we in no-time creatieve story lines, scripts en video’s voor de ultieme kick-of van de nieuwe baanfiets die ons Olympisch succes moet gaan brengen. Benieuwd naar het resultaat? Check de video’s hieronder.


Accell (het moederwerk van KOGA) mogen we ook in juli ondersteunen bij al hun merken tijdens de Accell Dealerdagen. Niet alleen een prachtige kick-off van een indrukwekkende KOGA fiets, maar ook van een mooie samenwerking. Dank voor het vertrouwen Accell en KOGA!Lees meer

In het nieuws…

  |   Laatste nieuws

Deze week had ons team een bomvolle agenda. We waren veel op pad voor onze klanten en projecten. Zo organiseerden we afgelopen zondag samen met 13 Lichte Brigade (Defensie) de Rhino Obstacle Run, waren we op dinsdag in Apeldoorn voor opnames van de nieuwe Olympische baanwielrenfiets van Koga en vond gisteren de teampresentatie plaats van de handboogschutters die meedoen aan het WK Handboogschieten.


De media was er alle dagen bij. Kijk je met ons mee terug?


Zondag 12 mei

Rhino Obstacle Run

Afgelopen zondag organiseerden we samen 13 Lichte Brigade de Rhino Obstacle Run. Meer dan 1.300 hardlopers trotseerden het militaire parcours.


Lees hier het uitgebreide artikel over de Rhino Obstacle Run en de bevindingen van Manon!


En kijk hier het item van Omroep Brabant terug!
Dinsdag 14 mei

Opnames Olympische Baanwielrenfiets in opdracht van Koga

Afgelopen dinsdag waren we aanwezig in Apeldoorn namens Koga om als opnameleider te fungeren voor de presentatie voor de nieuwe Olympische Baanwielrenfiets. Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen en Roy van den Berg probeerden deze middag voor het eerst de nieuwe Koga fiets uit. Er werd promotiemateriaal opgenomen namens Koga en de Nederlandse pers was erbij aanwezig om een eerste glimp op te vangen.Zie hier de renners voor het eerst in actie op hun nieuwe fiets!Donderdag 16 mei

Teampresentatie Handboogschutters WK Handboogschieten


Afgelopen donderdag werd op het Stadhuis in Den Bosch het Nederlandse Handboogschietteam gepresenteerd. Dit team komt op Nederlandse bodem in actie op het WK, welke plaats vindt van 3 t/m 16 juni in Den Bosch.


Naast dat het volledige team werd gepresenteerd, werd er een update gegeven over het WK en gaven de schutters voor het Stadhuis op de Markt nog een demonstratie.


Kijk hier het item van NOS terug.

Lees meer