Create your legacy

Atletiekunie – Atletiekgala 2023

Op donderdag 16 november maakten we samen met ruim 400 gasten een reis om de wereld, de Wereld van Atletiek. De aardbol draaide letterlijk en middels video namen we de gasten mee naar bijzondere projecten, initiatieven en prestaties in het binnen en buitenland.

De avond stond in het teken van de drie genomineerden. Femke Bol, Niels Laros & Joël de Jong zijn op het grote podium in de Midden Nederland Hallen in het zonnetje gezet door onze presentatrice Renate Wennemars.

 

De avond stond in het teken van de Atleet van het Jaar, maar we hebben ook zeker stil gestaan bij een hoop andere initiatieven. De wereldbol nam de gasten mee naar de eerste bestemming: Istanbul. Atleet Douwe Amels vertelde over de Giro 555 actie in Istanbul begin van het jaar en deelden talenten Sofie Dokter, Stefan Nillessen en para-atlete Kimberly Alkemade hun successen van het afgelopen jaar.

Ook hebben we stil gestaan bij de breedtesport. Anne Bulsink, projectleider van OldStars Hardlopen en Marc Raas, coördinator binnensportaccommodaties in Breda vertelden enthousiast over hun maatschappelijke samenwerking samen met de atletiekunie.

Junior de Lain, oud atletiektrainer op Bonaire vertelde over de ontwikkelingen op de clubs, de accommodaties en natuurlijk framerunning. Naast dat de wereldbol uit kwam in Bonaire, hebben we hier ook een hele mooie compilatievideo van gemaakt.

De prijs voor Atleet van het Jaar werd uitgereikt door oud atleet en vakjury lid Rens Blom. Ook dit jaar ging de winst naar Femke Bol. Met de vele prijzen die zij afgelopen jaar in de wacht heeft gesleept, was dat dik verdiend! Naast dat we Femke verraste met haar prijs, hadden we ook een toffe videoboodschap van Usain Bolt.

Daarnaast hebben we, inmiddels oud atleet Dafne Schippers, in het zonnetje gezet. Met een mooie ode met live muziek is de ‘Dafne Schippers Talent Award’ in het leven geroepen.

Rol Thinc ahead

Thinc ahead was samen met de Atletiekunie verantwoordelijk voor de gehele organisatie. We hebben het concept ontwikkeld, de content bedacht en geschoten en natuurlijk de dag zelf georganiseerd. Allemaal in nauwe samenwerking met de Atletiekunie.

Zin in een kop koffie op ons kantoor in Eindhoven?