Create your legacy

Gemeente Eindhoven – Eindhoven SportAwards 2022

Eindhoven SportAwards 2022

Deze editie van de Eindhoven SportAwards werd gehouden in de DOMUSDELA-kerk.

De gemeente Eindhoven bedankte tennisser Paul Haarhuis voor zijn bijdrage aan de tennissport en hij ontving de Oeuvre Award. Zwemster Marrit Steenbergen won de Sport van het jaar Award en Breakdance crew The Ruggeds ging ervandoor met de titel Sportploeg van het jaar. Badmintonster Flora Wang werd benoemd als Talent van het jaar en squashcoach Sjef van der Heijden mag zich Sportcoach van het jaar noemen. Harold Matla van PSV Zwemmen ging naar huis met de Vrijwilliger van het jaar award.

Verder nam de gemeente Eindhoven afscheid van de sportcarrière van Ranomi Kromowidjojo en Ferry Weertman. Zij ontvingen van wethouder Maes van Lanschot een beeldje, als dank voor hun bijdrage aan het op de kaart zetten van Eindhoven als zwemsport.

De uitreiking van de prijzen werd afgewisseld met divers entertainment. Er waren optredens van onder andere L.T.J.-CREW van dansschool LaToja, meervoudig Wereldkampioen rhönradturnen Boy Looijen en zangeres Phillis Vanenburg. Stadsdichter Iris Penning droeg samen met junior stadsdichter Myrthe Smetsers het gedicht ‘Ode aan de sport’ voor. De feestelijke avond werd afgesloten door dansgroep UC Dance.

Proces SportAwards

Uit de vele aanmeldingen voor de Sporter, Talent, Sportploeg, Sportcoach en Vrijwilliger van het jaar worden door de vakjury een lijst met kanshebbers gemaakt. De vakjury bestond dit jaar uit: Tiny Sanders (voormalig Directeur van PSV Eindhoven), Annamarie Thomas (meervoudig Wereldkampioen schaatsen), Robert van der horst (Nederlands hockeyer), Kenny van Weeghel (wheeler op Paralympische Spelen) en Jac Rooijmans (voorzitter Eindhovense Sportraad). Het publiek heeft gedurende drie weken op de kanshebbers gestemd. De vakjury heeft vervolgens uit de top drie genomineerden de winnaars gekozen.

De winnaar(s) van de Oeuvre Award en ‘Het beste sportinitiatief van Eindhoven’ worden door de vakjury gekozen.

Rol Thinc ahead

Thinc ahead organiseert in samenwerking met de gemeente Eindhoven haar SportAwards. Het gehele project wordt van de voorbereiding tot de uitvoering aangestuurd door ons. We hebben het concept ontwikkeld, de content bedacht en geschoten, en natuurlijk de avond zelf gerealiseerd.

 

Zin in een kop koffie op ons kantoor in Eindhoven?