Create your legacy

Rhino Obstacle Run 2019: Een geslaagd obstakel avontuur!

Afgelopen weekend vond de 8e editie van de Rhino Obstacle Run plaats, op de zonnige Legerbasis in Oirschot. Niet alleen voor het eerst onder een nieuwe naam – verwijzend naar de mascotte van 13 Lichte Brigade – maar ook voor team Thinc ahead was dit de eerste samenwerking met Defensie.

Na een aantal dagen van voorbereiding op het parcours, om alle vernieuwde obstakels klaar te zetten, mochten vrijdagochtend 10 mei de ruim 100 enthousiaste militairen van 13 Lichte Brigade het parcours al gaan beproeven. Daarna was het de beurt aan de studenten van verschillende militaire opleidingen uit Brabant. Vol enthousiasme startten de eerste studenten en al binnen het uur finishten de eerste strijders. In de middag was het de beurt aan leerlingen van middelbare scholen uit de omgeving die het 5 kilometer parcours, de Junior Rhino Obstacle Run, gingen bestormen. En ook daar waren veel enthousiaste gezichten te zien. Nadat alle deelnemers gefinisht waren, ontvingen zij het eerste exemplaar van het vernieuwde Rhino Obstacle Run shirt, als herinnering aan deelname aan de Rhino Obstacle Run.

Are you tough enough?

Op de zonnige zondag was het de beurt aan de burgers en gingen ruim 1300 deelnemers het obstakel avontuur aan, 10 kilometer over een parcours met meer dan 40 verschillende militaire uitdagingen. Er is dit jaar hard gewerkt om de deelnemers opnieuw te verrassen met een aangepaste route en nog meer uitdagende obstakels.

Speciaal voor kinderen was er de Junior Rhino Obstacle Run, een parcours van 5 kilometer. Na een muzikale warming-up waren alle enthousiaste kinderen klaar om samen met de begeleiders het parcours te gaan betreden. Hierna startte de eerste groep fanatieke deelnemers aan de 10 kilometer. Alle deelnemers trotseerden obstakels door zand en water, over de heuvels, door een moeras en tussen de pantservoertuigen door.

Iedereen in een speciaal ontworpen Rhino Obstacle Run shirt, die zij samen met de tijdswaarneming chip ontvingen tijdens de aanmelding. Door middel van een chip op de schoenen werd de start- en finishtijd van de deelnemers geregistreerd en konden deelnemers hun gelopen tijd bekijken. Voor een groot deel van de deelnemers was het halen van de finish al een doel op zich. Deze unieke prestatie werd natuurlijk beloond met een medaille, deze kregen alle deelnemers uitgereikt na het behalen van de finish.

Jeugdfonds Sport

Maar niet alleen de sportieve uitdaging is onderdeel van deze obstakel run, ook wordt er een belangrijke maatschappelijke bijdrage geleverd. Ieder jaar steunt 13 Lichte Brigade het goede doel door een groot deel van de ticket opbrengst te schenken aan het Jeugdfonds Sport. Deze editie werd een recordbedrag van €9035,50 geschonken aan het Jeugdfonds Sport Brabant. Met deze opbrengst krijgen kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben de kans om te sporten, doordat het Jeugdfonds Sport de contributie voor hen betaalt.

Rhino Obstacle Run editie 2020

Wat een prachtige editie was het! Ongelofelijk veel lachende gezichten van deelnemers die een onvergetelijke dag hebben ervaren op de Legerbasis in Oirschot. Dit vraagt natuurlijk om een vervolg.. Na een geweldige 8e editie van de Rhino Obstacle Run, staat de editie voor 2020 alweer op de agenda. Blijf ons volgen voor meer informatie over de datum van volgend jaar.

Mijn ervaring

We kunnen terug kijken op een succesvolle Rhino Obstacle Run. Het is bijzonder om op een unieke locatie als de legerbasis een evenement neer te zetten in samenwerking met Defensie. Een locatie die normaliter niet vaak wordt opengesteld voor publiek, maar één keer per jaar speciaal wordt geopend voor de Rhino Obstacle Run. Een unieke combinatie; waarbij deelnemers een kijkje achter de schermen krijgen door middel van een run op de legerbasis. We hebben dit weekend veel enthousiaste deelnemers gezien en dat is waar het voor ons allemaal om draait:

‘Deelnemers een onvergetelijke dag bezorgen!’

Misschien interessant voor jou!

Meer nieuws

Alle nieuws

Dit was 2023

Terugblik: Eindhoven SportAwards

Zin in een kop koffie op ons kantoor in Eindhoven?