Create your legacy

Terugblik: Eindhoven SportAwards

Maandag 11 februari was het zo ver. De stad Eindhoven bracht een eerbetoon aan haar sportkampioenen uit 2018. Als team Thinc ahead hebben wij de projectleiding verzorgd en in samenwerking met Eindhoven Sport de 2.0 versie van de Eindhoven SportAwards georganiseerd.

Er is dit jaar voor een nieuwe locatie gekozen, namelijk het Van der Valk Hotel Eindhoven. Omdat Eindhoven vele sportkampioenen kent vonden wij het belangrijk om al deze sporters te eren. Zowel de breedte- als topsport wordt is belangrijk voor de stad, vandaar het idee voor de 2.0 versie. We hebben deze avond alleen maar enthousiasme en blije sporters gezien en dat is waar we het uiteindelijk voor doen!

Om de stad er meer bij te betrekken kreeg het publiek zelf de mogelijkheid om kandidaten voor de titels Sporter, Sportploeg, -talent en -coach op te geven. Uit alle aanmeldingen zijn 8 kandidaten per categorie bepaald door de vakjury, bestaande uit: Annamarie Thomas (wereldkampioene schaatsen), Bob de Voogd (top-hockeyer), Tiny Sanders (o.a. oud directeur van PSV en Campina), Cathry Strijbosch (rolstoelhockeyster) en Niek Traa (breakdancer). Het publiek kreeg door middel van stemmen de kans om de 8 kandidaten  terug te brengen naar 3 genomineerden. Maar liefst 7.000 mensen stemden op hun favoriete kandidaat! De top 3 per categorie werd nogmaals beoordeeld door de vakjury, die uiteindelijk de winnaar aanwees.

Celine van Duijn sleepte de titel ‘Sporter van het jaar’ in de wacht. Zij leverde in 2018 een unieke prestatie door EK-goud te behalen met haar sprongen van de 10-metertoren. Naast Van Duijn vielen PSV (Sportploeg van het jaar), Mark van Bommel (Sportcoach van het jaar) en Ceyda Toprak (Sporttalent van het jaar) in de prijzen.

Daarnaast was er een belangrijke prijs voor de Sportvereniging van het jaar. Sportverenigingen die buitengewoon goed bezig zijn op maatschappelijk vlak ontvingen een geldprijs om hun activiteiten verder uit te breiden. De 24 sportverenigingen maakten kans op een cheque van €3.000, €2.000 of €1.000. Ook waren er twee aanmoedigingsprijzen van € 375,-. Eindhoven Atletiek werd gekozen tot Sportvereniging van het jaar, gevolgd door RKVV Brabantia (2) en PSV Handbal (3). De aanmoedigingsprijzen gingen naar Stichting Special Talents en de Eindhovense Schaakvereniging.

Naast het uitreiken van de SportAwards hebben ruim 400 kampioenen de Eindhovense Sportpenning in ontvangst mogen nemen uit handen van Wethouder Sport Stijn Steenbakkers. Bijna een verdrievoudiging ten opzichte van 2017. Tevens was er veel aandacht voor entertainment met optredens van BMX’ers Daniel Wedemeijer en Tom van den Boogaard en wereldkampioen hiphop: C-Fam.

Team Thinc ahead kijkt tevreden terug op de Eindhoven SportAwards en bedankt Eindhoven Sport en de Gemeente Eindhoven voor een hele fijne samenwerking.

Door: Lonneke Valk

Zin in een kop koffie op ons kantoor in Eindhoven?