Create your legacy

Terugblik: Swim Cup 2016

Van 6 t/m 10 april 2016 vond de 12 editie van de Swim Cup plaats in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Vijf dagen lang streden de nationale en internationale zwemtop om de titels, medailles en plaatsing voor internationale toernooien, waaronder de Olympische en Paralympische Spelen. En team Thinc ahead was erbij!

Tijdens de Swim Cup zijn er prachtige prestatie behaald. Zo wisten Joeri Verlinden en Kira Toussaint na een spannende race een Olympisch limiet te zwemmen. Ranomi Kromowidjojo wist het Koninginnenummer (100m vrije slag) te winnen en mocht zich daarmee de best presterende atleet van het toernooi noemen. Ook zwom Maarten van der Weijden een marathon voor KWF. Maarten zwom in 10 uur en 40 minuten een afstand van 42,2 kilometer. Hij werd tijdens deze heroïsche prestatie ondersteund door 120 andere zwemmers. Samen haalden zij een bedrag van meer dan € 40.000,- op.

Thinc ahead is al een aantal jaar betrokken bij de Swim Cup. Dit jaar waren we wederom verantwoordelijk voor het mediamanagement en de totale communicatiecampagne (waaronder social media). Dit hebben we gedaan met ondersteuning van ons trouwe team aan (media)vrijwilligers. Zowel via de website, als via social media hebben we een groot bereik gecreëerd rondom de Swim Cup. Enkele highlights:

  • Op Facebook (Onze Helden) werden maar liefst 82.000 personen bereikt met het bericht over de geweldige prestatie van Maarten van der Weijden.
  • De livestream via zwemsport.tv werd per sessie door ongeveer 1.000 personen gevolgd.
  • Het liveverslag via Twitter (@KNZB_live) was ook erg populair met maar liefst 100.000 weergaves per dag!

Daarnaast speelde Thinc ahead dit jaar in op het verhogen van de sfeer in het zwemstadion, met onder andere de hulp van de dansgroep Step by Step en de KNZB mascotte Swimba. Tevens werd er een uniek anthem voor de zwembond gecomponeerd om elke finale in stijl te openen.

Team Thinc ahead heeft weer mogen genieten van vijf dagen topsport en we kijken dan ook met plezier terug naar een geslaagde Swim Cup 2016.

Door: Esther Ammerlaan en Mariska Bosschert

Zin in een kop koffie op ons kantoor in Eindhoven?