Create your legacy

Thinc ahead in 2014: WK BMX in Ahoy

Van 23 juli tot en met 27 juli 2014 strijden in Ahoy ’s werelds beste BMX’ers om titels en eremetaal tijdens de Wereldkampioenschappen BMX. Ongeveer 250 elite en 2.500 internationale challenge rijders maken Rotterdam volgende zomer tot dé BMX hoofdstad van de wereld. Niet alleen Nederlandse rijders als Laura Smulders, Jelle van Gorkom, Twan van Gendt en Raymon van der Biezen worden verwacht, ook Olympische kampioenen Mariana Pajón en Māris Štrombergs hebben de Wereldkampioenschappen in de agenda’s staan.

Maar er is nog meer te beleven in Rotterdam. Tijdens het WK zijn er diverse side-events die een bezoek waard zijn. Wat dacht je van het BMX-museum waar je de geschiedenis van BMX kunt ontdekken, de BMX-bioscoop waar een unieke BMX-film wordt getoond of laat zelf je kunsten zien op de mobiele BMX-baan.

Het WK BMX is meer dan een week topsport. Ook aan breedtesport programma’s is gedacht. Zo wordt in aanloop naar het evenement een scholentoer gehouden, waarbij 100 basisscholen BMX-les krijgen en wordt er na het WK de eerste BMX vereniging opgericht in Rotterdam.

Genoeg ingrediënten om van het WK een spektakel te maken en de sport een impuls te geven. Daarom zeggen we niets voor niets: “BMX rocks the world!”.

Meer informatie vindt je op www.bmxworlds.nl.

Thinc ahead verzorgt de communicatie van het WK BMX 2014.

Zin in een kop koffie op ons kantoor in Eindhoven?