Create your legacy

13 Lichte Brigade en Thinc ahead gaan samen de Rhino Obstacle Run organiseren

Dinsdag 23 april hebben Brigadegeneraal Maas (13 Lichte Brigade) en Niels Cannegieter (Thinc ahead) hun handtekening gezet onder een partnership, met de intentie om de komende jaren samen de Rhino Obstacle Run te organiseren. Op zondag 12 mei 2019 is de Legerbasis Oirschot het toneel van deze gave, militaire obstakel run. Tevens de thuisbasis van 13 Lichte Brigade, een zelfstandige gevechtseenheid binnen de Koninklijke Landmacht.

Rhino Obstacle Run

Dit jaar vindt de achtste editie van de Rhino Obstacle Run plaats. Voor het eerst onder een nieuwe naam, verwijzend naar de mascotte van 13 Lichte Brigade. Samen met 13 Lichte Brigade gaat Thinc ahead deze te gekke obstacle run vormgeven voor iedereen die op een unieke locatie een “militaire” uitdaging aan wil gaan.

Niels Cannegieter (directeur Thinc ahead): “Voor Thinc ahead is het een unieke kans om samen te mogen werken met de Koninklijke Landmacht. Gaaf dat we met de Rhino Obstacle Run, naast de GLOW Run, een tweede run mogen toevoegen aan ons portfolio.”

De Rhino Obstacle Run is 10 kilometer lang met meer dan 40 bijbehorende militaire obstakels. Ook voor kinderen vanaf 12 jaar bestaat er de mogelijkheid om deel te nemen aan de Rhino Obstacle Run, zij leggen een parcours van 5 kilometer af. Tijdens de run bewegen de deelnemers als een echte militair door het zand, over de heuvels en tussen de pantservoertuigen.

“We zijn heel trots dat we dit unieke evenement samen 13 Lichte Brigade mogen gaan organiseren,” aldus Esther Ammerlaan (projectleider namens Thinc ahead), “Onze focus ligt voornamelijk bij de deelnemers, om hen zo goed mogelijk te faciliteren, maar ook een onvergetelijke ervaring te bieden op de Legerbasis.”

13 Lichte Brigade

De Rhino Obstacle Run vindt plaats op het militaire terrein in Oirschot, op de legerbasis is 13 Lichte Brigade gehuisvest. Met ongeveer 3000 medewerkers is de brigade één van de drie grootste werkgevers in Zuid-Nederland. 13 Lichte Brigade wordt ingezet voor gevechts- of vredesoperaties en bij rampen en calamiteiten wereldwijd. Daarnaast ondersteunen zij ceremoniële taken. Door het gebruik van snelle en lichte wielvoertuigen zij zijn over grote afstanden snel inzetbaar.

Rick de Greef (projectleider namens 13 Lichte Brigade): “Samen met onze nieuwe partner Thinc ahead maken we er een te gek evenement van. We ‘denken vooruit’ en hebben dan ook veel vertrouwen in onze samenwerking om de run nog leuker te maken.”

Jeugdfonds Sport Brabant

Elke deelnemer van de Rhino Obstacle Run steunt door het kopen van een ticket het Jeugdfonds Sport Brabant. Zij maken het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig financiële mogelijkheden, toch lid kunnen worden van een sportclub of aan iets anders creatief kunnen deelnemen. Voor die kinderen betalen zij de contributie of het lesgeld. Van elk verkocht ticket gaat er €8,50 naar het Jeugdfonds Sport Brabant. Enthousiast geworden over de Rhino Obstacle Run?

Check onze site www.rhinoobstaclerun.nl voor meer informatie en tickets! Op de hoogte blijven van al het nieuws? Volg onze Facebook en Instagrampagina.

Zin in een kop koffie op ons kantoor in Eindhoven?