Create your legacy

Bas van de Goor Foundation en Thinc ahead werken samen om mensen met diabetes in beweging te brengen!

Dinsdagmiddag in Den Haag hebben Bas van de Goor (directeur Bas van de Goor Foundation) en Niels Cannegieter (directeur Thinc ahead) officieel hun handtekening gezet onder het partnership voor 2019. De Bas van de Goor Foundation en Thinc ahead gaan een samenwerking aan waarbij laatstgenoemde de projectleiding van het Nationale Diabetes Challenge Festival voor 2019 verzorgt.

De Nationale Diabetes Challenge

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). De BvdGF zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Tijdens de NDC faciliteert de BvdGF professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein om samen mensen met diabetes in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen zij één keer per week in groepsverband en werken zij verder zelfstandig aan een gezondere leefstijl. In 20 weken bereiden ze zich voor op een afsluitende vierdaagse met het NDC Festival als finale. Sinds 2016 hebben al 10.000 mensen deelgenomen aan de NDC.

Bas van de Goor: “Na de succesvolle samenwerking met Thinc ahead in 2018 kijken we er naar uit om samen de volgende stap zetten in de organisatie van ons afsluitende festival.”

Festivallocatie: De Uithof in Den Haag

Elk jaar vindt het NDC Festival plaats op een unieke locatie. Na het Paleis Het Loo in Apeldoorn, Sportcentrum Papendal in Arnhem en het Olympisch Stadion in Amsterdam, wordt het festival in 2019 georganiseerd in de Uithof in Den Haag. Het belangrijkste doel is om de wandelaars een bijzondere afsluiting van hun challenge te bieden.

Niels Cannegieter: “De Nationale Diabetes Challenge en het Festival is voor veel deelnemers de bekroning van een prachtig avontuur. Veelal ingegeven door een lastige periode, waarbij diabetes impact heeft op het dagelijks leven. De Bas van de Goor Foundation zorgt met de organisatie van de NDC voor een blijvende impact op de levens van duizenden mensen. We zijn dan ook trots om samen met het team van de foundation aan deze nalatenschap te mogen bouwen. Het mooiste aan het partnership is wellicht het vertrouwen wat beide partijen naar elkaar hebben uitgesproken en de openheid waarmee de samenwerking wordt aangegaan. We hebben er zin in!

Ontstaan van de samenwerking

De samenwerking kent zijn oorsprong tijdens het NDC Festival, afgelopen jaar in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Thinc ahead was bij het Festival betrokken om de afsluiting van de Nationale Sportweek te coördineren. “Als bureau willen we dagelijks impactvolle dingen doen. Het festival voldoet daar in alle opzichten aan. Verschil maken in het leven van anderen is wat we graag doen,” aldus Esther Ammerlaan (projectleider namens Thinc ahead). “In 2018 mochten we voor het eerst kennis maken met het team van de Bas van de Goor Foundation. Een enthousiaste groep mensen die heel hard werkt, maar vooral ook veel plezier maakt. Om samen met hen te werken aan het Festival, daar kijken we heel erg naar uit!”

Meer informatie over de Nationale Diabetes Challenge is te vinden op www.nationalediabeteschallenge.nl.

Zin in een kop koffie op ons kantoor in Eindhoven?