De digitale live uitzending van Koningsdag: de Orange Room

Een drie uur durende live uitzending op het online platform van Koningsdag Eindhoven, dat was afgelopen dinsdag de Orange Room! Onder leiding van presentatoren Ingelou Stol en Mike Weerts brachten we al het Koningsdag nieuws samen in één online uitzending, inclusief Koninklijk bezoek!

Royal Meeting Center
Eind december 2020 werden we gevraagd om mee te denken over Koningsdag in Eindhoven. Het zou een digitale Koningsdag worden, geen publiek aanwezig, maar wel met diverse activiteiten voor de Koninklijke Familie. In ons eerste voorstel zat het concept van het Royal Meeting Center. Eén centrale plek waar de Koninklijke Familie bijeen komt, waar diverse initiatieven uit de stad bijeen komen en vanuit waar de Familie aan diverse programmaonderdelen mee doet. En daarmee was de basis voor de Orange Room geboren.

Backstage programma Koningsdag
Bij de ontwikkeling van de plannen is de Orange Room uitgegroeid tot een backstage programma van heel Koningsdag. Onder leiding van presentatoren duo Ingelou Stol en Mike Weerts brachten we de achtergrondverhalen van activiteiten uit de NPO-uitzending, schakelde live naar de NPO over, maar hadden ook veel personen van de digitale programmering in de Orange Room op bezoek. Maar naast het samen brengen van de landelijke en digitale programmering, hadden we typische Eindhovense en Koningsdag content. Zo kwam Addy van den Krommenacker praten over hoe het Koninklijk Gezin eruit zag, zijn we bij Robèrt van Beckhoven langs geweest om zijn tompoucen te proeven en gingen we simracen met Robert Doornbos en Stéphane Kox.

Koninklijk bezoek
Maar ook kregen we Koninklijke bezoek in de Orange Room. Tijdens de Jongeren Talkshow van CKE gingen vijf jongeren in gesprek met de drie prinsessen over onder andere muziek! Op een afstandje stonden de Koning en Koningin trots toe te kijken hoe hun dochters zich mengden in het gesprek! De host van de talkshow, Brit, bedankten de prinsessen na een leuk gesprek van vijf minuten en Burgemeester Jorritsma nam het hele gezin mee naar het volgende onderdeel in de Orange Room: Simracen met Robert Doornbos en Stéphane Kox. En niet alleen de prinsessen stapten in, maar ook de Koning zelf besloot een rondje Zandvoort te rijden.

Na het vertrek van het Koninklijke Gezin, vervolgden Ingelou en Mike de uitzending in de Orange Room. Diverse gasten kwam nog langs. Zo zorgden onder andere Joël Borelli voor nog een muzikaal intermezzo, kwam Wethouder Yasin Torunoglu praten over hoe Eindhoven de Ramadan viert tijdens Koningsdag en schoven Dick Middelweerd en Annelies Hermsen aan om te vertellen over hun ontmoeting met de Koning en zijn gezin.

Thanks team!
Na meer dan drie uur uitzending sloten we de Orange Room af en kunnen we ontzettend trots terug kijken op deze unieke productie. Wat een teamprestatie, we staan dan graag ook even stil bij iedereen die een bijdrage heeft geleverd…

… Het redactieteam van de Orange Room die voor alle mooie items en gasten aan tafel hebben gezorgd.
Thijs van Son en Marije Vader als respectievelijk onze eind- en hoofdredacteur.
… Al onze gasten in de uitzending en het team van CKE in het bijzonder.
… Ons te gekke presentatie duo Ingelou Stol en Mike Weerts die ruim drie uur deze show hebben geleid.
… Het team van Create5 en Allus Media die voor de cameraregistratie hebben gezorgd.
… Het team van ForLive die ons technisch in alles hebben ontzorgd en een te gek decor heeft gecreëerd met 10 meter LED.
… And last but not least, mijn eigen team:

Susan, bedankt voor jouw scherpe blik die zorgen voor de puntjes op de i. Manon, bedankt voor het soepel laten verlopen van het gastenontvangst en dat werkelijk iedereen op het juiste moment, op de juiste plek in de uitzending zat! En Niels, bedankt voor het onvoorwaardelijke vertrouwen in mij om deze show te regisseren, je steun en al je adviezen!

Ons jaar van oprichting

Producties in 2020

Procent toewijding

Te gekke vooruitdenkers