Create your legacy

Eerste editie GLOW Run Eindhoven op 14 november 2015

Tijdens lichtkunstfestival GLOW op 14 november 2015 vindt de eerste editie plaats van de GLOW Run Eindhoven. De 5,5 kilometer lange ‘fun run’ voert de deelnemers langs de prachtige kunstwerken van GLOW. Of zoals de organisatie het noemt: “Hardlopen in het mooiste decor van de wereld”..

Dit jaar is de laatste avond van lichtkunstfestival GLOW het toneel van de eerste editie van de GLOW Run Eindhoven. Zaterdagavond 14 november lopen naar verwachting 2.500 deelnemers hard over een parcours van 5,5 km. Het decor? De unieke kunstwerken van lichtkunstfestival GLOW. Niet alleen de entourage is spectaculair, de deelnemers worden uitgedaagd om als extra kunstwerk te fungeren op de bestaande GLOW Route. De eerste hardlopers starten om 23.00 uur.

Van en vóór Eindhoven

Initiatiefnemer van de GLOW Run is het Eindhovense organisatiebureau Thinc ahead. Niels Cannegieter van Thinc ahead: “Al langer wilden we als bureau een sportevenement in eigen beheer organiseren. Volgens ons is de kern van elk succes: ‘samenwerking’. Daarom hebben we binnen ons netwerk gekeken naar partijen die met ons dit avontuur aandurfden. Samen met onder andere Media Outlaws, MB Business Promotion, Eindhoven Atletiek, Paul Raats Creative Views én de Stichting GLOW hebben we het concept voor de GLOW Run Eindhoven ontwikkeld en gaan we het evenement samen organiseren. Het moet een evenement zijn van en vóór de stad Eindhoven.”

Thinc ahead, Media Outlaws, MB Business Promotion en Paul Raats Creative Views zijn allen gevestigd in het centrum van Sport, Marketing en Media: SX Eindhoven. Cannegieter vervolgt: “Binnen SX zijn we constant op zoek naar kruisbestuiving. Ik denk dat we met een evenement als de GLOW Run ultiem uiting geven aan dit concept en laten zien wat de kracht van samenwerking is. Met Eindhoven Atletiek, één van de grootste atletiekverenigingen van Nederland, als bekwaam organisator van hardloopwedstrijden en Stichting GLOW die het parcours voor ons openstelt hebben we een prachtig (organisatie)team.”

Daarnaast is er samen met Fontys Sporthogeschool een lesprogramma ontwikkeld om studenten binnen de GLOW Run op te leiden. Cannegieter: “We vragen de Fontys niet om ‘slechts’ een aantal vrijwilligers te leveren voor de GLOW Run. Van september tot en met november is er een apart semester ingericht waar studenten mee kunnen denken met het evenement, zelf kunnen organiseren en participeren, en worden opgeleid tot project- of eventmanager. Op deze manier leveren we unieke bijdrage aan het onderwijs en creëren we écht legacy.”

Fun Run

De organisatie haakt aan op de trend waarbij veel lopers vooral ook in een unieke beleveniswereld hun sport willen beoefenen. De GLOW Run is dan ook een zogenaamde ‘fun run’. “Naast start- en finishklokken doen we niet aan tijdregistratie. Het moet vooral een beleving zijn om mee te lopen,” aldus Cannegieter. “We starten dan ook pas vanaf 23.00 uur. De afstand van het parcours (5,5 kilometer) is voor iedereen toegankelijk. Met de entourage van GLOW hebben we een uniek parcours dat hardlopers nergens anders in Nederland of zelfs de wereld kunnen treffen.”

Samenwerking met Stichting GLOW

Cannegieter is dan ook erg trots op de samenwerking met Stichting GLOW. “Toen we GLOW en Eindhoven365 eind 2014 voor het eerst benaderden met onze ideeën was er van beide kanten direct een goed gevoel.  We hebben er voor gekozen om niet een kant-en-klaar idee door te duwen, maar hebben juist gekeken hoe we met de GLOW Run kunnen aansluiten bij het DNA van GLOW en de stad Eindhoven. Ik denk dat we daar met de huidige opzet in geslaagd zijn.”

Eén van de uitkomsten is onder andere dat de deelnemers zelf onderdeel zijn van het lichtkunstfestival. Ben Tobben, eigenaar van Media Outlaws, is mede verantwoordelijk voor het concept: “De deelnemers krijgen gadgets en een innovatief shirt, waarmee de groep zich als een grote lichtslang over het parcours begeeft. Daarnaast zijn we met Stichting GLOW in gesprek om te kijken of we één of meerdere kunstwerken kunnen laten reageren op de hardlopers. De GLOW Run is dus eigenlijk een extra kunstwerk op de bestaande route.”

Route GLOW Run Eindhoven

Een ander onderdeel van het concept is dat de GLOW Run Eindhoven de “licht-verbinding” is tussen GLOW en GLOW Next. De GLOW Run start op het oude Philips terrein Strijp-S waar ook GLOW Next plaatsvindt. Vanaf Strijp-S gaat de route richting de binnenstad en vindt zij bij het 18 Septemberplein de aansluiting op het bestaande GLOW-parcours. Na 5,5 kilometer finishen de deelnemers op het Stadhuisplein, waar ze allemaal gehuldigd worden voor hun prestatie. Op het Stadhuisplein is vervolgens de ‘grande finale’ van GLOW en de GLOW Run.

Toegangskaarten en Early Bird korting

Voor deelname aan de GLOW Run Eindhoven dient men een ticket aan te schaffen via de website www.glowruneindhoven.com. Op deze website is ook praktische informatie te vinden over het evenement. Tot en met 14 september kan iedereen met korting een startbewijs aanschaffen. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 25 euro inclusief uniek GLOW Run-shirt. Voor de GLOW Run Eindhoven zijn slechts 2.500 startbewijzen beschikbaar. Volg het evenement tevens op www.facebook.com/GlowRunEindhoven en www.twitter.com/GlowRunEHV.

Meer informatie over lichtkunstfestival GLOW is te vinden op www.gloweindhoven.nl.

Zin in een kop koffie op ons kantoor in Eindhoven?