Create your legacy

Openingsceremonie 

Het weekend werd spectaculair afgetrapt met de openingsceremonie in Breepark. De avond werd spectaculair geopend door dansgroep Chance 4 Dance met in de hoofdrol ambassadeur Jaimy. En onder leiding van onze presentatoren Maddy Janssen en Leon van der Zanden kwamen alle 3.000 sporters en coaches onder luid applaus binnen. In een volle arena met meer dan 8.000 aanwezigen bracht Fais een medley ten gehore als ode aan de sporters, werd er met open ogen gekeken naar de illussies van Nigel Otermans en kwam uiteraard de Torch Run met de flame of hope binnen. Alle 13 ambassadeurs hadden een prominente rol tijdens de openingsceremonie, het was echt een feestje voor en door onze sporters. Maar een feestje kan niet zonder goede artiesten. Het was al bekend dat Billy Dans en Ammar zouden optreden, maar Frans Bauer verraste iedereen met zijn aanwezigheid en bracht de polonaise gelijk op gang.

Special Olympics Dorp

Het Special Olympics Dorp vond dit jaar wel op een hele speciale plek plaats: De Beekse Bergen. Maar liefst 2.000 sporters en coaches verbleven hier in het Safari Hotel en op het Lake Resort. Er was ook geen twijfel waar de feestavond op zaterdagavond plaats moest vinden: In het safaripark tussen de dieren! Een avond exclusief voor sporters en coaches, waar op elke hoek entertainment was te vinden. Een gezellige sambaband, een zanger of zangeres of ander straattheater… alles was aanwezig. Maar men kon de bus- of bootsafari doen, onder leiding van een van de rangers kreeg men alle ins en outs van de dieren in het Safaripark te horen.

Benieuwd hoe het partnership voor Thinc ahead met de Special Olympics Nationale Spelen is ontstaan? Lees dan dit nieuwsbericht terug.

Dagen vol sportplezier 

Maar zaterdag en zondag stonden overdag in het teken van sportplezier. Op 18 sportlocaties in zowel Breda als Tilburg werden er maar liefst 20 sporten uitgeoefend. Met overwegend zonnig weer, waren er alleen maar vrolijke gezichten en winnaars te zien!

Zonder vrijwilligers geen event

Het hele weekend werden op alle locaties bijna 1.500 vrijwilligers ingezet om dit mooie evenement neer te zetten. Een groot woord van dank aan iedereen die zich hier voor heeft ingezet!

Rol Thinc ahead

Vanuit Thinc ahead fungeert Niels als projectdirecteur in de stichting, samen met Fleur van der Laar. Niels zijn verantwoordelijkheden werden verdeeld onder het team. Zo was Natasja verantwoordelijk voor alle transport gedurende het weekend en de feestavond op zaterdagavond. Marèl hield alle logistieke bewegingen scherp in de gaten en ondersteunde bij de openingsceremonie. Lieke was verantwoordelijk voor het Special Olympics Dorp. En Esther was o.a. projectleider van de openingsceremonie. We werkten allemaal vanuit één compact projectteam, onder leiding van Niels en Fleur. Maar uiteindelijk werkten we met meer dan 1.000 vrijwilligers samen om er een succes van te maken!