Create your legacy

Thinc ahead officieel partner van de Special Olympics Nationale Spelen in Breda en Tilburg 2024

Een groot sportfeest tussen de giraffen en neushoorns

Met uitzicht op de savanne van Safaripark Beekse Bergen werden wij in maart 2023 aangekondigd als officieel partner van de Special Olympics Nationale Spelen Breda en Tilburg 2024. Als Thinc ahead zijn we natuurlijk al ruim een jaar bezig met de organisatie dit mooie evenement. Van het opzetten van de stichting, afspraken (en deals!) met de eerste sponsors, tot het oprichten en samenstellen van het projectteam en het maken van de projectplannen.

De Special Olympics

De Special Olympics Nationale Spelen is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland en wordt georganiseerd onder toezicht van Special Olympics Nederland. Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in meer dan 190 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen onder de slogan: changing lives, changing attitudes.

De Special Olympics Nationale Spelen wordt iedere twee jaar roulerend door Nederland georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking. Van 14 tot en met 16 juni 2024 gaan in Breda en Tilburg 2500 sporters in 21 sporten met elkaar een geweldig sportief weekend tegemoet. Aangevuld met een opening in Breda en een Special Olympics Dorp in de Beekse Bergen, belooft het een groot sportfeest te worden voor de organiserende steden. De centrale thema’s van het evenement zijn: talent, sport en inclusie.

Niels Cannegieter

“Toen we door Breda, Tilburg en Fleur in 2022 gevraagd werden of we het evenement samen wilden organiseren, waren we direct verkocht. Een jaar verder mogen we al zeggen dat dit evenement één van de hartenprojecten van Thinc ahead is en een plekje in ons hart heeft veroverd. En – vinden we- als je je wilt inzetten voor deze mooie doelgroep, dan moet je het óók zelf ondersteunen. Daarom zijn we trots dat we onszelf één van de partners mogen noemen van hét sportevenement van 2024!”

Projectorganisatie

Niels Cannegieter fungeert samen met Fleur van de Laar (Fiore Projecten) als toernooidirecteur. Naast Niels hebben meerdere vooruitdenkers uit ons team een belangrijke rol in de organisatie. Zo vallen de openingsceremonie voor 10.000 toeschouwers, de feestavond voor alle 2.500 sporters en hun begeleiders/coaches, accommodatie (het Special Olympics Dorp voor Beekse Bergen) voor 2.000 personen, transport van Special Olympics Dorp naar de diverse speellocaties, sponsorwerving, en alle communicatie onder onze verantwoordwoordelijkheid.

Het kantoor van Thinc ahead aan de Frankrijkstraat dient als thuisadres voor de projectorganisatie. Het komend jaar gaat de projectorganisatie groeien en gaan steeds meer vooruitdenkers een rol vervullen bij dit bijzondere evenement.

Ook ons videolabel, de Plaatjesmakers, is officieel supplier van de stichting. Onze Plaatjesmakers zijn de komende anderhalf jaar overal bij aanwezig om de unieke momenten met de sporters vast te leggen.

Zin in een kop koffie op ons kantoor in Eindhoven?