Create your legacy

Herbalife Nutrition – Digitale LDWs BE & NL voorjaar 2021

Ook in 2021 stond er voor Herbalife Nutrition weer een Leadership Development Weekend (LDW) gepland op 23, 24 en 25 april. Helaas was het door corona nog steeds niet mogelijk om in grote getalen aanwezig te zijn bij een live LDW. Dus vonden de Leadership Development Weekenden in de afgelopen maanden online plaats. Maar ook online bleven we innoveren en vernieuwingen zoeken om verrassend voor de klant te blijven.

Normaliter is een LDW een moment dat members bij elkaar komen om hun verkoop successen van afgelopen kwartaal met elkaar te vieren. Per level krijgt men de erkenning voor zijn of haar prestaties. In een indrukwekkende presentatiesetting zijn er diverse gastsprekers en trainingen gedurende het weekend. In dit bijzondere jaar is gebleken dat er, ondanks dat ze niet bij elkaar konden komen, meer behoefte was aan samenzijn dan ooit. De uitdaging van een online LDW was om bovenstaande programmaonderdelen op een interactieve manier samen te laten komen via een beeldscherm. Waarbij nagedacht moest worden over een divers en interactief programma zodat de members geïnteresseerd bleven en geënthousiasmeerd werden.

Mobiele Thinc ahead studio

Met onze mobiele Thinc ahead studio verzorgden we de volledige online streaming van het LDW. We bouwden drie verschillende studiosettings waarmee we veel variatie in beeld konden aanbieden. De settings werden afgewisseld op basis van elk programmaonderdeel, zo creëerden we: een lounge setting waar de members met elkaar in gesprek konden, show entree waar de opkomst van de members op een toffe manier in beeld werd gebracht en een setting waar de erkenningen werden uitgereikt.

Door een hoog energie niveau, afwisselend programma, veel interactie en dynamische beelden zorgden we voor een succesvol evenement. Alle members konden foto’s en live vragen insturen, er was een live kookworkshop via Zoom en als kers op de taart maakten we gedurende het evenement een aftermovie van het LDW die we in de laatste minuut konden laten zien!

Na april mochten we in juli helaas ook niet live. Ditmaal creëerden we in België én Nederland een studio-setting.

LDW Nederland
We kwamen terecht in een witte fotostudio waar we een huiskamer setting maakten en een presentatie positie. Met onze eigen Thinc ahead Studio verzorgden we het gehele weekend de livestream. We realiseerden onder andere leuke gesprekken in de lounge stoelen, maar ook inhoudelijke business trainingen met ondersteunend beeldmateriaal en we haalden digitaal mensen vanuit huis in de studio. Dit alles werd extra aangekleed met showverlichting, instarts van uptempo muziek en dynamisch beeld van de mobiele camera.

LDW België
Voor Herbalife Nutrition België was het de eerste keer dat ze het LDW vanuit een studio gingen livestreamen. In België kwamen we in een compleet andere studio terecht: een LED wall studio. Doormiddel van de gigantische LED wall konden we een heel dynamisch beeld creëren. Per sessie wisselden we van achtergrond om elke keer een nieuwe sfeer neer te zetten. We maakten gebruik van dezelfde techniek als in Nederland, waardoor we een interactief en energiek LDW hebben neergezet.

Zin in een kop koffie op ons kantoor in Eindhoven?