Create your legacy

Thinc academy

Ons team heeft in het afgelopen jaar diverse colleges gegeven aan studenten van onder andere Fontys Sporthogeschool en Fontys SPECO vanuit onze eigen Thinc academy Studio!
Al snel kwamen we erachter dat ook het grootste deel van het nieuwe (school)jaar er vanuit huis moet worden gewerkt. Dus zijn wij samen met Hogeschool Windesheim uit Zwolle aan de slag gegaan met een op maat gemaakt college pakket dat aansloot bij de inhoud die de studenten in dat blok behandelden.

Wij hebben een viertal colleges ontwikkeld op basis van de wensen en behoefte van Hogeschool Windesheim. Samen hebben we gekeken, hoe kunnen we de kennis en ervaring die je opdoet in de praktijk koppelen aan de theorie die in de lessen wordt aangeboden. Gezamenlijk zijn we tot een te gek college aanbod gekomen waar we onder andere: onze projectmanagement methode, personeel- en risicomanagement, conceptontwikkeling en overtuigend presenteren hebben behandeld.
Live vanuit onze eigen Thinc academy studio stond op vrijdag 5 maart het eerste college op de planning, de studenten druppelde binnen en het was voor hen even aftasten wat de bedoeling was van dit nieuwe aanbod colleges. Hoe maak je een college interactief? Zodat niet alleen kennis en informatie worden overgebracht, maar hoe zorg je ervoor dat je de studenten bij het college betrekt? En dat de informatie die we vertellen opgeslagen wordt en studenten de vertaalslag kunnen maken naar de vraag vanuit de opleiding?

We zorgden voor interactieve colleges door onze kennis te koppelen aan voorbeelden uit de praktijk te laten zien met verhalen, foto’s en video’s. In ieder college stond een vraagstuk centraal en hebben we de deelnemers de mogelijkheid geboden om vragen te stellen, tevens betrokken we de studenten door verschillende inhoudelijke polls te maken om hen uit te dagen mee te denken over de stof.
Het is super leuk en bijzonder om onze kennis te mogen overbrengen op studenten, zeker aangezien ik een aantal jaar geleden op dezelfde plek zat in de ‘schoolbanken’. Dan wil je vooral heel veel praktische voorbeelden horen en bruikbare tools uit het werkveld ontvangen. Het was te gek om in samenwerking met Hogeschool Windesheim een programma te ontwikkelen en met elkaar kennis te delen.

Heb je interesse of ben je nieuwsgierig naar wat Thinc academy kan betekenen voor jouw opleiding of jouw organisatie? Neem dan contact op via academy@thincahead.nl.

Zin in een kop koffie op ons kantoor in Eindhoven?