Create your legacy

FIDE WORLD YOUTH U16 CHESS OLYMPIAD

Op zondag 13 augustus openden de voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond en Grootmeester Bianca de Jong-Mühren de World Youth U16 Chess Olympiad op de High Tech Campus. Voorafgaand was er een toffe breakdance act van Cis Brans. Samen met Wethouder Maes van Lanschot heten zij alle 252 schakers uit 47 verschillende landen welkom op de slimste vierkante kilometer van Europa. Wethouder Maes openden de Olympiade met een officiële eerste zet tegen nummer 1 jeugd speler van Nederland Yichen Han.

 

 

 

Na de openingsceremonie begonnen om 16.00 uur de eerste wedstrijden. Terwijl alle spelers in de competitiehal streden voor de winst, konden ouders en geïnteresseerden inloggen op de livestream met live commentaar van Stefan Kuipers en Anna-Maja Kazarian.

Naast de vele wedstrijden op de High Tech Campus vond in het Van der Valk Hotel Eindhoven de World Top 10 voor vrouwen plaats. Zij speelden vanaf 10 augustus tot en met 18 augustus iedere dag een speelronde.

Op 18 augustus was de laatste speelronde en vond de sluitingsceremonie plaats. China heeft de meeste wedstrijden gewonnen en is daarmee als winnaar geëindigd. De tweede plaats is voor Turkije gevolgd door Griekenland.

De World Top 10 is gewonnen door Marsel Efroimski uit Israel.

 

Het was een prachtig schaakfeest als kroon op het 150 jarig jubileum van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond.

Dank KNSB, Bianca de Jong-Muhren RA en Dharma Tjiam voor het vertrouwen.

Bedankt voor jullie bijdragen Arno Eliëns, Jeroen Bosch, Bob Jacobs en jullie teams.

Trots op onze partners Gemeente EindhovenBrabantSportVan der Valk Hotel Eindhoven – 040 Congress & Events (Gemma MulderRick Polman), DGTMinisterie van Volksgezondheid, Welzijn en SportArriva Touring (Nicole van der Zwet), Bazelmans AV (Niels Herenius en Stan Bazelmans), High Tech Campus Eindhoven (Hilde de VochtSandra Hijink- JansenNoor Nieland, Janine).

👏🏻Voor alle vrijwilligers, spelers, ouders en teams uit de hele wereld! 👏🏻

Rol Thinc ahead

Samen met de Koninklijke Nederlandse Schaakbond was Thinc ahead verantwoordelijk voor de gehele organisatie van de World Youth U16 Chess Olympiad. Thinc ahead voerden de toernooidirectie en heeft zorg gedragen voor met name het verblijf, de toernooilocatie, catering en de transfers.

Zin in een kop koffie op ons kantoor in Eindhoven?