Create your legacy

GLOW Run Eindhoven

Tijdens de GLOW Run wordt er ingehaakt op de trend waarbij veel lopers vooral ook in een unieke belevingswereld hun sport willen beoefenen. De GLOW Run is dan ook een zogenaamde ‘fun run’. Ruim 2.000 deelnemers gaan 5 kilometer hardlopend over het GLOW parcours. Het decor? De unieke kunstwerken van lichtkunstfestival GLOW Eindhoven, wat jaarlijks in november plaatsvindt en honderdduizenden bezoekers trekt. Op de laatste dag van GLOW (altijd een zaterdag) en in het laatste uurtje (vanaf 23.00 uur) wordt het GLOW-parcours in gereedheid gebracht voor de GLOW Run-hardlopers.

Niet alleen de entourage is spectaculair, de deelnemers worden uitgedaagd om als extra kunstwerk te fungeren op de bestaande GLOW route en maken daarmee zelf deel uit van het lichtkunstfestival. De afstand van de GLOW Run (5 kilometer) is voor iedereen toegankelijk, van jong tot oud en je hoeft dus geen marathonloper te zijn om deel te kunnen nemen. Er is geen tijdregistratie, maar het moet vooral een beleving zijn om mee te lopen. Met de entourage van GLOW is dit een uniek parcours dat hardlopers nergens anders in Nederland of de wereld kunnen treffen!

In 2015 vond de eerste editie van de GLOW Run plaats in samenwerking met GLOW. Daarnaast werd er samengewerkt met partners als Fontys Sporthogeschool en Eindhoven Atletiek. De Fontys-studenten kregen de kans om de gehele GLOW Run mee vorm te geven én alles van A tot Z te organiseren. In deze periode volgden de studenten onder andere colleges die door ons werden gegeven. Eindhoven Atletiek is als expert op het gebied van hardloopwedstrijden organiseren onze rechterhand. Zij adviseerden ons op de route en coördineren de GLOW Run van start tot finish op hardloopgebied.

Voor ons voelt de GLOW Run als ons ‘eigen kindje’, vanaf moment één is dit onze ‘speeltuin’ geweest waar we al onze creativiteit de vrije loop hebben mogen laten. Waar we elk jaar extra beleving wilden creëren voor onze deelnemers. Niet alleen de run werd belangrijk maar er werd ook gedacht aan een heuse Pre- én afterparty!

Zin in een kop koffie op ons kantoor in Eindhoven?