Create your legacy

Gemeente Eindhoven – Kick-off 1920-2020

De Gemeente Eindhoven organiseerde ieder jaar 3 aparte Nieuwjaarsbijeenkomst, voor verschillende doelgroepen. Samen met hen hebben wij gekeken hoe we dit jaar de aftrap konden geven voor een geheel nieuwe stijl. Als projectleider hebben wij de Gemeente Eindhoven meegenomen in haar visie en hiermee zijn we uiteindelijk tot een nieuw concept gekomen, waarbij de Nieuwjaarsbijeenkomsten gebundeld zijn.

Eén bijeenkomst voor en door de stad. Deze nieuwe weg zijn we samen ingeslagen en gold tevens als de aftrap voor het jubileumjaar 1920-2020. Het jaar waarin 100 jaar Groot Eindhoven gevierd wordt. Ten opzichte van eerdere jaren een grote verandering kijkend naar locatie, programma en gasten.

In het geheel vernieuwde DOMUSDELA organiseerden wij op maandag 6 januari de vernieuwde Nieuwjaarsbijeenkomst, voor een select gezelschap van 800 personen. Niet alleen is er door middel van een ander ticketsysteem geprobeerd alle lagen van de bevolking uit te nodigen, maar ook het programma is in samenwerking mét Eindhoven tot stand gekomen. Met optredens van het philharmonie zuidnederland, danser Mees Kars, The Ruggeds, cabarettalent Kai Bodewitz, voormalig stadsdichter Jessica Bartels en het Eindhovens Popkoor, haalden we het talent uit de stad naar dit prachtige podium. Uiteraard ontbrak daarin de nieuwjaarsspeech van burgemeester John Jorritsma niet. Met dit jaar een speciale onderbreking, van niemand minder dan Mark Rutte. Hij wenste de Eindhovenaren ook een gelukkig en mooi nieuw jaar toe.

Naast een geheel nieuwe Nieuwjaarsbijeenkomst vond dit jaar voor het eerst een Kinderbijeenkomst plaats. Een speciaal programma voor 200 kinderen van de BSO’s in Eindhoven. Dagvoorzitters Julinka van Keulen en Maarten Steinbuch testten de kennis van de kinderen middels een interactieve quiz, Step by Step verzorgde een spetterende dans en workshop om de kinderen in beweging te krijgen en de winnaar van de quiz mocht deelnemen aan een interactieve tennisgame van Dutch Game Masters. Als slotstuk van deze Kinderbijeenkomst, de prijsuitreiking van ‘Het mooiste spandoek’. Beoordeeld en uitgereikt door de burgemeester en de Jeugdlintjes dragers van Eindhoven.

Zin in een kop koffie op ons kantoor in Eindhoven?