Create your legacy

Nationale Diabetes Challenge

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). De BvdGF zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Tijdens de NDC faciliteert de BvdGF professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein om samen mensen met diabetes in beweging te brengen.

Gedurende 20 weken wandelen zij één keer per week in groepsverband en werken zij verder zelfstandig aan een gezondere leefstijl. In 20 weken bereiden ze zich voor op een afsluitende vierdaagse met het NDC Festival als finale. Sinds 2016 hebben al 10.000 mensen deelgenomen aan de NDC.

Elk jaar vindt het NDC Festival plaats op een unieke locatie. Na het Paleis Het Loo in Apeldoorn, Sportcentrum Papendal in Arnhem en het Olympisch Stadion in Amsterdam, is het festival in 2019 georganiseerd in de Uithof in Den Haag. Het belangrijkste doel is om de wandelaars een bijzondere afsluiting van hun challenge te bieden.

Rol van Thinc ahead

In 2018 leerden we het team van BvdGF kennen toen de sluiting van de Nationale Sportweek tijdens het NDC Festival plaats vond. De eerste kennismaking en samenwerking werd als zeer prettig ervaren en er was een goede klik tussen beide teams. Om die reden heeft BvdGF voor de editie van 2019 gevraagd als projectleider voor het NDC Festival in Den Haag. Als projectleider waren we met Thinc ahead eindverantwoordelijk voor de organisatie van het Festival. We zorgden er onder andere voor dat de juiste wandelroutes werden opgesteld, de veiligheid werd gewaarborgd door verkeersregelaars, de afspraken met de Uithof netjes werden nagekomen en de wandelaars met een positieve instelling, na een dag vol met entertainment, activiteiten en hun wandeling, weer naar huis konden.

Zin in een kop koffie op ons kantoor in Eindhoven?