Create your legacy

Summer of Esports

Esports & gaming zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij en tijdens de Summer of Esports transformeerde Rotterdam zich om tot de hoofdstad van sport en gaming. Met een drietal evenementen op dé iconische plekken van Rotterdam!

Een korte recap van de evenementen die wij tijdens de Summer of Esports hebben verzorgd:
Op 5 augustus trapten we, geheel in stijl, op de middenstip af met de FIFA Kasteel Challenge. Locatie: Het stadion van Sparta Rotterdam: Het Kasteel. Het veld van Sparta werd voor één middag omgetoverd tot een virtuele voetbalarena waarin fans van Feyenoord, Sparta, Excelsior én het Rotterdam All Starts team het tegen elkaar opnamen in een 11 vs 11 FIFA Battle! Zij streden samen met de officiële Esporters en helden van de Rotterdamse betaald voetbal clubs tegen elkaar.

Maandag 17 augustus gingen dansers en danseressen onder begeleiding van Emma Heesters dansen op de Euromast in Rotterdam! De deelnemers streden tegen elkaar in het spel Just Dance! Waaruit uiteindelijk de Dancing Queen van Rotterdam werd gekozen.

Op 25 augustus stond het laatste event van de Summer of Esports op het programma. De E-Tour Rotterdam, een virtuele wielertour op de SS Rotterdam. Een aantal dagen voor de start van de Tour de France kwamen zo’n 40 wielerfanaten bij elkaar om te ervaren hoe het is om een Zwift etappe te fietsen! Onder begeleiding van het wieler-duo Laurens ten Dam en Stefan Bolt werden er naast de etappes ook wielerquizjes, wieler challenges en spelletjes gespeeld.

Rol Thinc ahead

Thinc ahead was tijdens de Summer of Esports eindverantwoordelijk voor de organisatorische projectleiding van alle drie de evenementen. Daarnaast hebben we de concepten voor deze te gekke zomer (mede) vormgegeven!

Zin in een kop koffie op ons kantoor in Eindhoven?