Create your legacy

Samen golfen tegen kanker met Golf4life

KWF Kankerbestrijding zet het golfevent Golf4life voort om via golftoernooien geld op te halen voor kankeronderzoek. In de afgelopen drie jaar heeft Golf4life € 25.000 opgehaald voor KWF en met deze stap wordt de voortgang van dit event gewaarborgd. 

Golfvrienden Sebastian Dresen en Martijn van Oosterhout hebben drie jaar geleden Golf4life opgericht: ‘Wat nou als wij iets doen, écht iets doen om deze afschuwelijke ziekte te bestrijden. Als we iets kunnen betekenen voor iedereen die ons lief is, met de sport waar onze ziel en zaligheid in ligt.’ Sebastian: ‘Martijn en ik kenden veel mensen die getroffen zijn door kanker, zowel vanuit onze privé-situaties als op de club. De keuze voor KWF was voor ons snel gemaakt.’

Wat begon als een eenmalige actie, groeide al snel uit tot een jaarlijks benefietevent. De uitdaging: zoveel mogelijk holes spelen, van zonsopgang tot zonsondergang op de langste dag van het jaar op of rond 21 juni. En: hoe beter de scores, hoe meer geld voor kankeronderzoek. Elke golfclub kan dit bijzondere toernooi organiseren om geld op te halen in de strijd tegen kanker. Martijn: ‘Iedereen kan iets goeds doen, op zijn of haar eigen manier, hoe groot of klein dat ook is’.

KWF Kankerbestrijding besteedt het geld aan de drie doelen: meer genezing van kanker, minder kanker door voorlichting en preventie, en een betere kwaliteit van leven voor (ex-)kankerpatiënten.

Presentator en fervent golfer Frits Sissing (foto) heeft vanmorgen met het slaan van de eerste bal Golf4life symbolisch geopend.

Zin in een kop koffie op ons kantoor in Eindhoven?