Create your legacy

Special Olympics 2018: ontelbaar veel blije gezichten!

Het is echt nagenieten deze week! We krijgen zóveel positieve berichten binnen van deelnemers, coaches, verenigingen, sponsors, media en Achterhoekers over afgelopen weekend. En dat is precies waarvoor we ons zo voor hebben ingezet: voor alle blije gezichten!

Op 8, 9 en 10 juni vonden de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018 plaats. Samen met een team van enthousiaste eventmanagers werkten we maar liefst 2,5 jaar naar dit moment toe. Oke, voor mij gelden die 2,5 jaar niet helemaal als ik eerlijk ben.. Ik ben namelijk pas sinds februari 2018 werkzaam bij Thinc ahead, waardoor ik pas vanaf dat moment betrokken raakte bij dit bijzondere evenement. Maar wat was het gaaf!

Al heel snel werd mij duidelijk dat alles tijdens dit weekend, vanzelfsprekend, in het teken stond van de sporters. Ons uitgangspunt, ‘de 2.000 sporters met een verstandelijke beperking staan overal centraal’, voerden we overal in door. Van een hoofdrol tijdens de openingsceremonie op 8 juni tot en met de medailleceremonies per sport op 9 en 10 juni. Het is prachtig om te zien dat alle betrokken partijen dit zo met ons mee voelden. Iedereen maakte plaats voor de sporters en overal werden zij met open armen ontvangen.

Thinc ahead was onder andere verantwoordelijk voor de aansturing van alle (!) 20 sporten. Zelf mocht ik onderdeel zijn van het productieteam van de Opening en was ik verantwoordelijk voor de genodigden tour en catering.

Zie hieronder een aantal leuke feiten over het afgelopen weekend:

Het is voor mensen met een verstandelijke beperking nog steeds niet vanzelfsprekend om aan sport te doen, maar met de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018 hebben we wel een grote stap in de goede richting gezet. We hebben de deelnemers laten zien hoe leuk en waardevol het is om te sporten en we hebben aan Nederland laten zien hoe belangrijk het is dat sport voor iedereen hoort te zijn.

Op naar nog veel meer mooie initiatieven voor mensen met een verstandelijke beperking! Samen gaan we voor een inclusieve samenleving. Met Thinc ahead leveren we daar graag een bijdrage aan.

Door: Linda Voermans

Zin in een kop koffie op ons kantoor in Eindhoven?