Create your legacy

Summer of Esports

Dat de zomer van 2020 er anders uit ging zien dan iedereen voor ogen had werd al snel duidelijk. Maar voor team Thinc ahead werd augustus een bomvolle maand waarin we eindelijk weer naar buiten mochten voor een mega tof concept. Samen met SportsCloud organiseerden we de Summer of Esports.

Esports & gaming zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij en tijdens de Summer of Esports transformeerde Rotterdam zich tot de hoofdstad van sport en gaming. We organiseerden onder andere drie iconische evenementen, op unieke Rotterdamse locaties.

FIFA Kasteel Challenge
Op 5 augustus trapten we -geheel in stijl- op de middenstip af met de FIFA Kasteel Challenge. Locatie: Het stadion van Sparta Rotterdam, het Kasteel. Het veld van Sparta werd voor één middag omgetoverd tot een virtuele voetbalarena waarin fans van Feyenoord, Sparta, Excelsior én het Rotterdam All Starts team het tegen elkaar opnamen in een 11 vs 11 FIFA Battle! Zij streden samen met de officiële Esporters en helden van de Rotterdamse betaald voetbal clubs tegen elkaar. In een bloedstollende finale tussen Feyenoord en Sparta was het Sparta Rotterdam die de beker uiteindelijk mee naar huis nam en kroonde zich daarmee tot de FIFA Kampioen van Rotterdam! Fantastisch om te zien hoe energiek en vol passie al de deelnemers streden om de winst en gaaf om met alle betrokken voetbalclubs uit Rotterdam dit neer te kunnen zetten! Heel veel zon en blije gezichten bleek het perfecte recept voor een geweldige start van de Summer of Esports!

Emma’s Dance Battle
Ter promotie van Emma’s Dance Battle hebben we samen met YouTube-ster en zangeres Emma Heesters een toffe samenwerking gesloten. Zij was het gezicht van haar eigen Dance Battle en moedigden dansers (jong en oud) aan om samen met haar te dansen op de Euromast! Op 17 augustus was het zover. De enthousiaste deelnemers streden, onder toeziend oog én coaching van Emma, met elkaar in de game Just Dance om de felbegeerde bokaal! Tussen de danswedstrijden door gaf Emma de deelnemers nog een unieke tutorial van haar TikTok dansje op haar eigen nummer ‘Waar ga je heen’. Aan het einde van de middag werd één van de deelneemsters gekroond tot Dancing Queen en nam de trofee trots in ontvangst! Als kers op de taart mocht de winnares het in dé ultieme dance battle opnemen tegen Emma zelf! Al met al een fantastische dansdag op een van de meest unieke locaties in Rotterdam!

E-Tour Rotterdam
Op 25 augustus stond laatste event van de Summer of Esports op het programma. De E-Tour Rotterdam, een virtuele wielertour op de SS Rotterdam. Een aantal dagen voor de start van de Tour de France kwamen zo’n 40 wielerfanaten bij elkaar om te ervaren hoe het is om een Zwift etappe te fietsen! Daarnaast werden de deelnemers bij binnenkomst verrast door het prominententeam waar onder andere Jean-Paul van Poppel, Michael Zijlaard, Maarten Den Bakker en wethouder Sven de Langen het de wielerfanaten in de etappe flink lastig maakte. Onder begeleiding van het wieler-presentatieduo Laurens ten Dam en Stefan Bolt werden er naast de etappes ook diverse challenges gespeeld. Een tof evenement waar we deze Summer of Esports mee mochten afsluiten!

Terugkijkend op de maand augustus in dit bijzondere jaar, kunnen we met team Thinc ahead en niet te vergeten de mannen van SportsCloud enorm trots zijn op wat we met elkaar hebben neergezet! Iconische evenementen geheel ‘Corona-proof’ en wat was het fijn om weer te doen wat we het liefste doen… ‘Create a legacy’

Zin in een kop koffie op ons kantoor in Eindhoven?