Create your legacy

Een knallend begin van het nieuwe jaar!

Het nieuwe jaar was nog maar net begonnen, maar team Thinc ahead vloog uit de startblokken. Met als eerste evenement van 2020, de Aftrap 1920-2020 voor de Gemeente Eindhoven. De Nieuwjaarsbijeenkomst, maar dan in een nieuw jasje gestoken. Voor de Gemeente Eindhoven hét begin van het feestjaar 1920-2020, waarin ze door tal van activiteiten en feestelijkheden 100 jaar groot Eindhoven vieren.

Dit evenement was voor mij als projectleider een speciale. Het traject startte ongeveer 11 maanden geleden, op de dag dat ik mijn eerste werkdag in Eindhoven beleefde. Samen met een projectgroep zijn we gestart met het bekijken van de huidige nieuwjaarsbijeenkomsten en wat we daar graag aan wilden veranderen. Belangrijk speerpunt: van en voor de Eindhovenaren. Op basis van de uitgangspunten in de projectgroep, zijn we met een kleinere projectgroep vanuit de Gemeente Eindhoven aan de slag gegaan met de verdere invulling.

Als projectleider zorgde ik er samen met Niels voor dat alle wensen, ideeën en vaste onderdelen een rol kregen binnen het programma. Uit tal van mooie ideeën is uiteindelijk een gevarieerd kinder- en avondprogramma gekomen. Dat we dit als team mochten organiseren – in de geheel nieuwe evenementlocatie DOMUSDELA – was de ultieme start van 2020!

’s Middags werd het nieuwe jaar door burgemeester Jorritsma ingeluid met 300 kinderen van verschillende BSO’s uit Eindhoven. Onze dagvoorzitters Julinka van Keulen en Maarten Steinbuch testten de kennis van de Eindhovense kinderen in een interactieve quiz, Step by Step verzorgde een spetterende dans en workshop om de kinderen in beweging te brengen. Daarnaast mocht de winnaar van de quiz deelnemen aan een interactieve tennisgame van Dutch Game Masters. Met als slotstuk de prijsuitreiking van ‘Het mooiste spandoek’, beoordeeld en uitgereikt door de burgemeester en de Jeugdlintjes dragers van Eindhoven. Een mooie start van wat een nog mooiere avond zou worden.

Op het symbolische tijdstip van 19.20 uur werd het startschot gegeven voor een avondvullend programma. Het philharmonie zuidnederland opende deze avond samen met danser Mees Kars en zette de toon voor de rest van de avond. Een bomvol programma met dans van The Ruggeds, cabaret van Eindhovens talent Kai Bodewitz, een ode aan de stad door stadsdichter Jessica Bartels en muzikale ondersteuning van het Eindhovens Popkoor werd het een mooie avond. Wat is een nieuwjaarsbijeenkomst zonder een speech van de burgemeester? Precies, deze mocht niet ontbreken. En dit werd een hele bijzondere. Niemand minder dan minister-president Mark Rutte onderbrak deze speech op ludieke wijze om John Jorritsma er op te wijzen dat hij vooruit moest kijken, naar de toekomst van Eindhoven. De avond werd afgesloten met een champagne toast met de klanken van ABBA’s ‘Happy New Year’ en aansluitend een borrel voor alle genodigden en gasten uit de stad. Terugkijkend op deze avond hadden we het nieuwe jaar niet mooier kunnen inluiden dan met 300 Eindhovense kinderen en 800 genodigden en gasten uit de stad.

Als ik terugkijk op het gehele traject van 11 maanden die er aan vooraf gingen kan ik alleen maar trots zijn op wat we met zijn allen neergezet hebben. Van 3 aparte nieuwjaarsbijeenkomsten naar één overall bijeenkomst, voor en door de stad. Dit doel is bereikt. Voor mij een mooie uitdaging om mijn rol als projectleider te pakken en de juiste teamgenoten in hun kracht te zetten. Op naar de Nieuwjaarsbijeenkomst 2021. En van 6 januari ook direct door naar de SportAwards op 13 januari.

Zin in een kop koffie op ons kantoor in Eindhoven?