Create your legacy

Eindhoven SportAwards, een avond vol kampioenen!

Het tweede evenement van team Thinc ahead in 2020 vond plaats op maandag 13 januari, namelijk de Eindhoven SportAwards. Op dezelfde locatie, maar in een totaal andere ambiance als een week eerder, huldigden we deze avond in DOMUSDELA alle sportkampioenen van de gemeente Eindhoven. Het kon niet anders dan een mooie avond worden op deze prachtige locatie!

Voor de tweede keer mochten wij in samenwerking met de Gemeente Eindhoven de Eindhoven SportAwards organiseren. Voor mij een extra bijzonder evenement. Waar ik drie jaar geleden als student de organisatie ondersteunde, vervulde ik deze editie samen met Niels de rol van projectleider vanuit Thinc ahead. Binnen onze rol waren wij verantwoordelijk voor de totale productie inclusief de show.

De nieuwe evenementlocatie DOMUSDELA werd voor deze speciale gelegenheid omgetoverd tot een waar sportwalhalla. In 2019 zijn er door sporters die in Eindhoven trainen of wonen prachtige prestaties geleverd. Nederlands kampioenen, medaille winnaars op een EK of WK verzamelde zich in de voormalige Paterskerk. De sportkampioenen konden een mooie sportpenning in ontvangst nemen en zelfs een SportAward in de wacht slepen in diverse categorie├źn. De vakkundige jury selecteerde de uiteindelijke winnaar van de SportAwards uit een top 3 die uiteindelijk door de Eindhovenaar werd vastgesteld. De winnaars van de avond waren: Ranomi Kromowidjojo (Sportvrouw), Maarten Brzoskowski (Sportman), Ado Peljto (Sportcoach), PSV Waterpolo heren 1 (Sportploeg), Kevin van Ekert (Unieke Sporter), Sven Cuppen (Sporttalent) en EKV Beatrix (Sportvereniging).

De presentatie van de avond lag in handen van sportverslaggever Toine van Peperstraten, die tevens zelf in zijn vroegere jaren ook een sportpenning van de Gemeente Eindhoven heeft mogen ontvangen. Wethouder van Sport Stijn Steenbakkers opende de avond en gaf zijn terugblik op het Eindhovens sportjaar. Samen met Chef de Mission van Team NL Pieter van den Hoogenband, werd door middel van een filmpje vooruitgeblikt op het sportjaar 2020.

Het werd een avond met veel lachende gezichten, een divers programma met uitreikingen afgewisseld met veelal Eindhovens entertainment. Zo zorgde de freestyle voetballers van Dynamo, de danscrew van Step by Step en Winged Acrobatics voor een sportief tintje aan de show! Zangeres Eva van der Donk opende de avond door alle sportkampioenen toe te zingen, met op de achtergrond Eindhovense sportbeelden van 2019, daarnaast sloot zij de avond op knallende wijze af met alle sportkampioenen.

Terugkijkend op een geweldige avond, mogen we als SportAwards-team trots zijn op wat we hebben neergezet! Gave reacties van zowel alle sportkampioenen als genodigden. Gedurende dit traject heb ik veel nieuwe kennis opgedaan als projectleider. Doordat ik inzicht heb gekregen in de gehele organisatie en betrokken ben geweest bij alle facetten en keuzes die zijn gemaakt. Een nieuwe dynamiek en een uitdagende rol, waar ik veel van heb geleerd en energie uit heb gehaald. Dat smaakt naar meer..

Zin in een kop koffie op ons kantoor in Eindhoven?