Create your legacy

Racen met het Koninklijk Gezin

Een once in a lifetime experience voor het Koninklijk Gezin tijdens een bezoek aan de Orange Room. De drie prinsessen én Koning Willem-Alexander stapten in de levensechte simulatoren om met elkaar een rondje op het circuit van Zandvoort te racen onder leiding van Robert Doornbos en Stéphane Kox!

Het is dinsdagmiddag klokslag 12.30 uur, het Koninklijk Gezin stapt binnen in de Orange Room. Op dat moment staat de in totaal 3 uur durende uitzending van de Orange Room voor een kwartier in het teken van het Koninklijk bezoek. De prinsessen gaan na afloop van de jongerentalkshow richting het ‘race-circuit’. Oud F1-coureur Robert Doornbos en Stéphane Kox autocoureur in de W-series staan klaar om het Koninklijk Gezin te ontvangen.

De prinsessen worden door Robert en Stéphane uitgedaagd om ieder in een ‘eigen’ simulator de strijd met elkaar aan te gaan op het digitale Circuit van Zandvoort. De racesimulatoren van Build4Performance zijn voor velen bekend van het Formule 1 Café op Ziggo Sport maar speciaal voor deze gelegenheid naar Eindhoven gehaald. Met raceauto’s in het rood, wit en blauw aangekleed en de sims in een Koninklijk jasje is het tijd om te gaan racen!

Nadat alle drie de prinsessen plaats hebben genomen in de simulatoren, krijgen zij de laatste tips en tricks van de (oud)coureurs en daarna zijn ze toch écht klaar om te gaan racen. Onder toeziend oog van de Koning en Koningin, die hier en daar hun dochters een aanwijzing geven en trots staan mee te kijken, zien we dat prinses Amalia er met de winst vandoor gaat nadat ze als eerste over de finish reed! Zo blijkt dat de eerste rijles die zij heeft gehad, de vruchten al enigszins heeft afgeworpen. De jongste prinsessen bleken tevens ook de lachers op hun hand te hebben. Nadat prinses Amalia op de vraag, of ze het goed vond gaan, antwoordde dat ze een aantal keer uit de bocht was gevlogen. Hierna grapte haar zussen of dit tijdens haar échte rijles was gebeurd.

Niet alleen de prinsessen stapten in een simulator, Koning Willem-Alexander wordt door Robert Doornbos uitgedaagd voor een rondje Zandvoort. Terwijl onze Koning zich hardop afvraagt of hij écht tegen deze oud coureur moet gaan racen, geeft Robert de laatste aanwijzingen. Onder toeziend oog van zijn dochters en vrouw Koningin Máxima laat de Koning zien dat hij geen uitdaging uit de weg gaat en competitief ingesteld is als F1-liefhebber. Na een stuk van het circuit te hebben afgelegd, geeft hij toe dat het moeilijker is dan gedacht en dat er nog veel werk aan de winkel is. Humor heeft onze Koning dus wel!

Na afloop van het racen bedanken Robert en Stéphane het Koninklijk Gezin, waarna zij door lopen naar het volgende programmaonderdeel. In de Orange Room wordt de uitzending vervolgd en nemen Robert en Stéphane plaats aan tafel, bij presentatrice Ingelou. Presentator Mike Weerts blijft achter bij de simulatoren om nog een aantal rondjes te oefenen, zodat hij Robert en Stéphane daarna kan uitdagen voor een battle. Aan tafel wordt kort nagepraat over het Koninklijk bezoek en de race-ervaring!

Terugkijkend op Koningsdag 2021 werd het een fantastische middag met een bijzonder Oranje randje! De afgelopen weken is er door ons team hard gewerkt om het sim-racen een uniek item te laten worden voor het Koninklijk Gezin. En… Volgens ons is dat aardig gelukt, als we de beelden van de racende prinsessen en Koning terug zien komen bij diverse programma’s als BEAU, Formule 1 Café, het NOS Journaal en in alle landelijke kranten. Met trots kijken we terug op een geslaagde editie van Koningsdag 2021, het was te gek om een bijdrage te mogen leveren aan dit unieke event. Ook voor ons een once in a lifetime experience! Dit was niet mogelijk geweest zonder de inzet van Build4Performance, Robert Doorbos, Stéphane Kox en natuurlijk ons eigen team; Susan, Esther en Niels. Dank jullie wel!

Zin in een kop koffie op ons kantoor in Eindhoven?